Fotboll

”United-stjärnorna ser inte ut att trivas”

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Veteranen skickar pik inför FA-cupmötet

Manchester United.
Manchester United.

Manchester United har en på pappret överkomlig FA-cupmatch mot League One-laget Preston North End på måndag.

Men Prestons rutinerade anfallare Kevin Davies ser svagheter i storklubben.

– De lever inte upp till förväntningarna. Fansen är frustrerade över hur spelet ser ut, säger veteranen.

Manchester United fortsätter att plocka viktiga poäng och bosätta sig bland Champions League-platserna. Men laget fortsätter också att få kritik för hur spelet ser ur. Senast i raden var West Hams tränare Sam Allardyce som kallade Louis van Gaals lagbygge för ”Long Ball United”.

Näste man att rida ut med kritik är Prestons rutinerade anfallare Kevin Davies. De båda lagen möts i FA-cupen på måndag och veteranen menar att United-stjärnorna inte ser ut att trivas under sin holländske tränare.

”Mycket problem”

– När Van Persie gjorde mål häromdagen fanns där inget leende. Han såg inte särskilt glad ut. En ny tränare har kommit in med nya metoder och trivs spelarna i tillvaron likt de brukade? Jag får inte intrycket att de gör det, säger Davies i en intervju med Daily Mail.

Preston-anfallaren pekar på sommarens stjärnvärvningar och hur de inte lyckats få önskat genombrott.

– Burnley orsakade mycket problem för United senast. De harspenderat mycket pengar på fantastiska spelare och på pappret har de en bra truppen. Men jag tycker inte att de lever upp till förväntningarna. Fansen är frustrerade över hur spelet ser ut. De är inte lika frejdiga som de brukade vara. Deras spel har inte varit fantastiskt, säger Davies.

”Är deras svaghet”

David De Gea har varit United bästa spelare hittills denna säsong. Talande för läget i laget, menar Davies.

– Det är deras svaghet. Han har inte fått tillräckligt bra skydd och utan honom hade de inte varit bland topp fyra i ligan. Van Gaal har inte hittat rätt spelsystem, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!