Johansson kallas in i landslaget

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Landslagsbacken Mikael Lustig riskerar att missa Sveriges EM-kvalpremiär.

– Det ser inte jätteljust ut, men det är ett tag kvar så jag vill inte utesluta Österrikematchen ännu, men det ska mycket till, meddelar han.

På grund av osäkerheten kallar landslagsledningen nu in AZ Alkmaars Mattias Johansson.

På måndag samlas det svenska fotbollslandslaget i Stockholm. Vänskapsmatch mot Estland på torsdag och sedan den första EM-kvalmatchen, Österrike borta den 8 september.

Men det är högst oklart om högerbacken Mikael Lustig hinner bli spelklar.

Svenska landslagets högerback skadade sig när hans Celtic spelade mot slovenska Maribor i play-off till Champions League i tisdags (Maribor vidare).

Mikael Lustig tvingades kliva av efter drygt 70 minuter med känningar i vänstra ljumsken.

Han undersöktes med magnetkamera i går och meddelar till Sportbladet via sms att läget inte ser ljust ut. Celticspelaren, som gjort 43 A-landskamper och tillhört startelvan under förbundskapten Erik Hamréns tid, kommer att åka till Stockholm på måndag.

– Ja vi kommer att diskutera de närmaste dagarna, men som det ser ut nu så åker jag, skriver han.

Mikael Lustig kommer att undersökas av landslagets medicinska team i början av nästa vecka, men redan nu kallar förbundskapten Erik Hamrén in en ersättare: Mattias Johansson, AZ Alkmaar.

Förbundskapten Erik Hamrén hade från början tagit ut sju försvarsspelare till kommande samling. Något som han kommenterade på veckans presskonferens.

– Jag vill ha lite fler alternativ på mittfält och framåt och nöjer mig med sju backar den här gången. Vi har bara en högerback med (Mikael Lustig) men Pierre Bengtsson har spelat högerback tidigare både i klubblag och U21-landslaget, jag har tagit ut den trupp som ger mig flest möjligheter, sa Erik Hamrén.

Petra Thorén