Zlatan Ibrahimovic

Zlatans nya plan – boken blir långfilm

Av: 

Johanna Frändén

FOTBOLL

Sex år efter boken som kom att sätta sin prägel på en hel generations läsande är det dags för nästa steg.

Sportbladet kan berätta att Jag är Zlatan blir film, att produktionsbolaget B-Reel Films kommer att producera och att Zlatan Ibrahimovic är högst involverad i arbetet.

– Jag kan bekräfta att vi håller på med ett manus och jag tror att det kan bli väldigt bra, säger David Lagercrantz till Sportbladet.

Zlatan Ibrahimovic är just tillbaka i spel för Manchester United efter knäskadan som hållit honom borta från fotbollen i över ett halvår. Men han har inte varit sysslolös vid sidan av planen sedan den där olyckliga kvällen den 20 april i år.

Ibrahimovic och produktionsbolaget B-Reel Films har dragit igång arbetet med att filmatisera hans biografi Jag är Zlatan från 2011 och huvudpersonen själv är högst involverad i arbetet.

”Diskuterat projektet noga”

Manus står en gammal Zlatan-bekanting för. David Lagercrantz, som författade Ibrahimovics biografi, är i full gång med att skriva filmmanus tillsammans med Jakob Beckman.

– Jag kan bekräfta att vi håller på med ett manus och att jag tror att det kan att bli väldigt bra. Jag har träffat Zlatan och diskuterat projektet noga. Vi är båda väldigt pepp på det här. Men innan vi sätter igång med casting och allt måste vi vara överens om manuset, precis som vi var med boken, säger David Lagercrantz.

David Lagercrantz.

Uppgifter till Sportbladet gör gällande att manuset ska vara klart i mars 2018, innan man kan gå vidare med casting, rollbesättning, och att hitta en regissör som är lämpad för uppgiften. Zlatan Ibrahimovic kommer att gestaltas som barn och ung vuxen och enligt källor förväntas han själv gå in med pengar i produktionen.

Från produktionsbolaget B-Reel Films, som i februari släpper filmen Euphoria med Alicia Vikander, är man förtegna kring projektet.

– Jag kan bekräfta att vi jobbat på ett manus baserat på David och Zlatans fantastiska bok, något mera kan jag inte säga i dagsläget, säger Fredrik Heinig, en av filmens producenter.

Ska utgå från Zlatan som nioåring

Berättelsen ska utgå från en Ibrahimovic i nioårsåldern som tittaren får följa i framåtblickar hela vägen till tiden i Juventus.

– Jag kan säga så mycket som att det är en skildring av tillblivelsen av Zlatan. Uppväxten är ju det som också är själva dramat i boken; den amerikanska drömmen på svenska för första gången, säger David Lagercrantz.

Biografin Jag är Zlatan kom ut hösten 2011 på Albert Bonniers förlag, skriven av David Lagercrantz och huvudpersonen själv. Den är såld i över 800 000 exemplar bara i Sverige och har givits ut i ett trettiotal länder.

Sportbladet har sökt Zlatan Ibrahimovics varumärkesagent Mika Lepistö.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Så erövrade Raiola och Zlatan världen: ”Skulle den tomten vara agent?”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

David Lagercrantz

Manchester United