Ger upp 90 miljoner för att få byta klubb

FOTBOLL

Bayern: Ni får 360 miljoner om ni samarbetar

Bayern Munchen protesterar offentligt mot Athletic Bilbaos sätt att hantera Javi Martinez.

23-åringen vill själv så gärna till Bayern att han nu sänker sin lön för att få igenom affären.

– Spelaren är redo att skriva på ett femårskontrakt och ge upp en stor summa pengar, säger Bayerns ordförande Karl-Heinz Rummenigge till NTV.

Javi Martinez har en klausul i sitt kontrakt som gör att Atheltic Bilbao måste släppa honom om någon är beredd att betala 40 miljoner euro, motsvarande 360 miljoner kronor. Det är Bayern Munchen beredd att göra.

”Är väldigt, väldigt envisa”

Trots det, och att klubben är överens med mittfältaren om det personliga avtalet, dröjer affären. Nu har Bayern tröttnat på den spanska klubben.

– Just nu ser det inte ut som affären kommer att gå igenom eftersom folk i Bilbao är väldigt, väldigt envisa och uppenbart gör allt de kan för att förhindra övergången, säger Bayerns ordförande Karl-Heinz Rummenigge till NTV.

”Kan få 40 miljoner euro”

Enligt Bayern Munchen är Javi Martinez själv så sugen på affären att han själv är beredd att ge upp pengar ur sin egen lön för att pressa igenom övergången.

– Han ser förbi en stor summa pengar för att få ett femårskontrakt här vilket gör att han indirekt bidrar till övergångssumman. Det innebär definitivt att den totala investeringen minskar betydligt, säger Rummenigge.

– Om min kollega, ordföranden i Bilbao, är beredd att nå en överenskommelse kan han få 40 miljoner euro relativt snabbt. Spelaren är redo att skriva på ett femårskontrakt och ge upp en stor summa pengar vilket reducerar transfersumman med minst åtta till tio miljoner euro (72-90 miljoner kronor).

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga