”Jag är glad och stolt”

FOTBOLL

Albin Ekdal tillbaka i landslaget

Foto: Albin Ekdal, Cagliari.

Albin Ekdal jublade när han såg Erik Hamréns presskonferens.

Ett drygt år efter debuten i landslaget är mittfältaren tillbaka.

– Jag har känt att jag har varit ganska nära, att jag var på gränsen, så någon jätteöverraskning är det inte, säger Ekdal till Sportbladet.

Det blev tredje gången gillt för Albin Ekdal i A–landslaget.

Första gången han blev uttagen var han tvungen att lämna återbud på grund av en avstängning och andra gången på grund av skada.

Men för drygt ett år sedan gjorde han landslagsdebut i en träningsmatch mot Ukraina.

Och nu – inför träningsmatchen mot Kina och VM–kvalet mot Kazakstan – är han tillbaka.

– Det är jättekul. Jag ser framemot att komma hem till Sverige och representera Sverige i matcherna också förhoppningsvis, säger Ekdal till Sportbladet.

Har du pratat med Hamrén?

– Just Hamrén har jag inte pratat med personligen. Jag har känt själv att jag varit ganska nära, varit på gränsen att komma med, så någon jätteöverraskning är det inte. Men jag är lika glad ändå och stolt.

När fick du beskedet?

– Jag tror att Allbäck har varit och kollat på en match. Jag snackade med honom honom för några dagar sedan men det var först i dag, som alla andra, jag fick reda på det genom presskonferensen.

”Fått en hel försäsong nu”

Ekdal spelade 90 minuter för Cagliari i helgen när laget föll med 0–2 mot Genoa i serie A–premiären.

– Jag känner mig i bra form, kroppen känns bra och det ska bli kul att visa vad man går för träningarna. Att bara vara med i truppen känns kul.

Vad säger du om konkurrens i landslaget?

– Det är en tuff konkurrens på mitten, det är många väldigt duktiga spelare som har varit med länge i landslaget. Det är duktiga spelare. Det är bara att gå in och köra så får man se vad som händer.

Vad kan du tillföra?

– Jag har utvecklats som spelare i serie A den senaste åren och fått spela mycket. Det är förmodligen mitt spel som jag visat i serie A som gör att jag är här och förhoppningsvis får jag visa det i landslaget.

– Jag har fått en hel försäsong nu. Tidigare har jag varit i en klubb och strax innan transferfönstret stängt har jag fått flyttat. Men nu har jag fått förbereda mig med en och samma klubb. Det hjälper.

ARTIKELN HANDLAR OM