Här kräver fansen svar från Blåvitt

avPatrik Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Arga fans till Mild: ”Det här är pinsamt, vi är sveriges bästa klubb genom tiderna”

Den här säsongen har fansen fått se hur storsatsande och favorittippade IFK Göteborg harvar i botten av tabellen – idag kom deras replik.

Ett 50-tal supportrar tog sig under lördagsmorgonen in på lagets träning och skällde bland annat ut sportchefen Håkan Mild.

– Det fanns frustration. Alla har rätt till en åsikt men vi hade hellre sett att man tagit det vid sidan av plan, säger Mild till Sportbladet.

Till en början rådde det en hätsk stämning på Skatås konstgräs där Blåvitt tränade på lördagmorgonen, uppger ett ögonvittne.

– Nu måste ni vända tabellen annars är det bara pinsamt och vi kommer att svika, ska de besvikna supportrarna bland annat ha skrikit till Håkan Mild enligt ett ögonvittne.

Mild menar själv att frustrationen blandades med stöd.

– De ville väl göra sin ståndpunkt klar att vi skulle kämpa. Det var frustrerat men samtidigt var det att de stöttar IFK i alla lägen, men ville ha ett större jobb av oss. Det löste sig bra, säger han till Sportbladet.

Varade i en kvart

Efter en tid så lugnade sig folkmassan och fortsatte istället med att prata med spelarna, bland annat landslagsspelaren Tobias Hysén som har haft problem med målskyttet.

Konfrontationen ska ha varat i ungefär en kvart.

Tidigare i somras, efter 5-0-förlusten borta mot Gefle, gick spelarna själva upp till de ditresta supportrarna och diskuterade kräftgången.

Att kritiken till en början riktades till just Håkan Mild är inte överraskande – Göteborgs-legendaren har fått en hel del ris den senaste tiden.

– Jag har absolut ett ansvar, sportchefen har ett ansvar. Det är inga konstigheter att tycka att tabelläget inte är tillräckligt bra, vi har gjort ett dåligt jobb på det sättet, säger han.

”Jag är ganska tagen nu”

IFK:s klubbdirektör Seppo Vaihela var skakad av händelsen på träningen.

– Jag är ganska tagen nu måste jag säga. Det som hände kommer nog surra i skallen ett bra tag. Nu måste vi sätta oss ner och reflektera över vad det var som hände egentligen. Det här får ju inte hända en gång till, säger han till GP och fortsätter:

– Det var avgå hit och dit, de ifrågasatte varför spelarna inte springer, varför de inte gör mål och så vidare.

Träningen fick avbrytas, men han upplevde aldrig stämningen som hotfull.

– Men samtidigt är det här ingenting som man är van vid. De kliver alltså rakt in på spelarna och ledarnas arbetsplats, några var upprörda över det, men jag uppfattade det inte som att någon mådde dåligt efteråt.

Imorgon åker Göteborg till Norrporten Arena för att möta Gif Sundsvall.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM