Champions League fotboll (herrar)

”Vi kan slå ut Barcelona”

Av: 

Johanna Frändén

FOTBOLL

Mata tror att Chelsea kan skrälla

Fernando Torres och Juan Mata, Chelsea.
Fernando Torres och Juan Mata, Chelsea.

BARCELONA. Chelsea kan skrälla och slå ut Barcelona i Champions League.

Det tror Juan Mata, som via landslaget känner många av katalanerna väl.

– Vi kan få med oss ett bra resultat om vi bara inte tillåter Barcelona ha för mycket boll, säger Mata enligt Sport.

Juan Mata, 23, lämnade Valencia för Chelsea i somras och var själv med och tog engelsmännen vidare ur gruppspelet i Champions League på sitt gamla lags bekostnad.

Trots en svajig säsong där tränaren André Villas-Boas till slut fick lämna sitt jobb, har Chelsea lyckats att ta sig till semifinal i både FA-cupen och Champions Leauge, senast efter att ha slagit ut Benfica över två möten i europaspelet. Nu väntar Barcelona, med flera spelare som Mata, efter sin tid i det spanska landslaget, känner mycket väl.

– Barça har en av världens bäste spelare i Leo Messi i sitt lag, men ingenting är omöjligt. För tillfället är vi inne i en period med mycket bra resultat och självförtroendet har växt. De har många erfarna spelare, men det har vi också, säger Juan Mata om Barcelona enligt tidningen Sport.

”Måste göra en jättematch”

Och vad Chelsea, som börjar på hemmaplan i semifinalen mot Barcelona, måste göra för att få stopp på Pep Guardiolas lag har Mata klart för sig.

– Om vi lyckas spela vårt spel, samtidigt som vi inte låter dem ha för mycket boll och komma igång med passningsspelet så kan vi få med oss ett bra resultat. Vi måste vara kliniska i våra avslut och mycket kompakta bakåt, säger Mata som gjort tio mål i alla turneringar för Chelsea under sin första säsong hittills.

Den 18 april spelas första matchen i semifinalen lagen emellan och Juan Mata är väl medveten om vad som krävs av Chelsea för att ha en chans att rubba de regerande Champions League-mästarna.

– Vi kan slå ut Barça, men det är självklart att vi måste göra en jättematch då, säger Mata.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar)