Lättare Sobralense – då lyfter IFK

FOTBOLL

Kontraktstrul i vintras och dålig form i våras.

Men några kilo lättare lyfter Daniel Sobralense – och IFK Göteborg.

– Det här var min bästa match i Blåvitt, säger tvåmålsskytten.

Det uppstod ett missförstånd när Daniel Sobralense, 29, kom till klubben i januari. Brassen trodde att han skulle få sin sign on-bonus utbetald i en klumpsumma och inte utspridd över flera år. Han var rejält irriterad och hävdade först att han blivit lurad. Problemet löstes dock snabbt.

Sedan fick Sobralense delar av försäsongen förstörd på grund av skador och sjukdomar. Och det upphaussade nyförvärvet hade anpassningsproblem och bänkades i fem allsvenska matcher i rad i våras.

Mål efter 8 sekunder

Men under EM-uppehållet hände något. Han fick order om att träna extra – och det har gett resultat. Flera kilon har svettats bort.

– Han ser lättare ut nu, sa sportchefen Håkan Mild nyligen till Sportbladet.

I går slog Daniel Sobralense till redan efter åtta sekunder.

– Jag har aldrig tidigare gjort mål så snabbt. Jag blev både överraskad och lycklig, säger han efter 4–2-segern mot Mjällby.

Han prickade också in 2–1 från nära håll efter att ha dragit upp anfallet på egen hand.

– Jag tror på mig själv och vill göra mål. Det här var min bästa insats i Blåvitt. Men hela laget är inne i en bra fas. Det viktigaste var att vi tog tre poäng, fortsätter 29-åringen som nu är noterad för fyra fullträffar och två assist på elva starter.

IFK Göteborg har efter 0–5-fiaskot mot Gefle tagit sju poäng på tre omgångar. Klättringen uppåt i tabellen har börjat.

”Får lite enkla mål”

Stefan Selakovic, som säkert satte 4–2 på straff, säger:

– Trots att vi inte har spelat så där jättebra i de tre senaste matcherna har vi tagit sju poäng. Det är raka motsatsen till hur det har varit tidigare. Då har vi spelat grymt stundtals, men förlorat ändå. För en gångs skull får vi lite enkla mål. Det känns jävligt positivt nu.

ARTIKELN HANDLAR OM