”Vi ska behandla det här”

Ola Andersson om Novakovics utspel

1 av 2
Andersson.

AIK:s sportchef Ola Andersson skriver under på Charlie Granfelts kritik och bekräftar att han kommer att prata med Nebojsa Novakovic när truppen samlas i morgon.

– Om jag drar Nebojsa i örat låter jag vara osagt. Men vi kommer att diskutera beteendet, säger han.

När Sportbladet når Ola Andersson har han ännu inte pratat med Charlie Granfelt. Men han säger att han vet vilken händelse som åsyftas.

– Jag uppmärksammade det, ja. Det var en tackling som inte var enligt regelboken och då kan känslorna flyga iväg. Där är det viktigt att man agerar på rätt sätt. Vi vill absolut inte skylla ifrån oss här, säger han.

”Hålla det på rätt nivå”

Är beteendet något som du har varit tvungen att prata med Nebojsa om tidigare?

– Rikard Norling har fått domarnas pris som mest sportsliga tränare två år i rad och det skulle han naturligtvis inte få om Nebojsa höll på att bete sig illa under matcherna. ”Nesjo” har kanske ett större temperament medan Rikard är mer balanserad. Det gäller att hålla det på rätt nivå. Oavsett har Charlie rätt i sak, det gäller att uppträda schysst för att inte piska upp stämningen på läktaren. Vi kommer att göra en utvärdering som vi gör efter varje match och då kommer vi bland annat att behandla den här frågan

Vad kommer du att säga till Nebojsa?

– Om jag kommer att ta honom i örat på måndag låter jag vara osagt. Men vi kommer att diskutera och utvärdera våra spelare och ledares beteende.

David Tanentsapf Jonatan Fast

ARTIKELN HANDLAR OM