TRIPPELJAKTEN

FOTBOLL

KFF-kaptenen: ”Vi går för seger i allt”

Foto: Kalmarspelarna jublar – precis som många gånger i år.

KALMAR. Kalmar FF går nu för trippeln:

Toppar Allsvenskan, är i final i Svenska Cupen och – vidare i Uefacupen.

–?Vi går för seger i allt vi ställer upp i, säger lagkaptenen Henrik Rydström med ett leende.

Foto: TITELTÖRST Kalmar FF:s målspruta Patrik Ingelsten fortsätter att ösa in mål. Nu siktar laget på två titlar och ett gruppspel.

4–0-segern över belgiska topplaget Gent kan ha varit Kalmar FF:s bästa insats i historien.

–?Under min tid i klubben så är det här vår mest meriterande seger. Vad som hände innan dess kan jag inte uttala mig om, säger en mycket belåten Nanne Bergstrand efter matchen.

Mest belåten var han över en spelare – Rasmus Elm. När Sportbladet frågade honom om Rasmus framtid svarade Bergstrand så här på presskonferensen:

–?Han blir en A-landslagsspelare. Bara en skada kan stoppa honom från att nå dit. Jag blir så glad varje gång jag ser Rasmus spela fotboll – hoppas jag aldrig blir blind.

Vi förstår Nanne Bergstrand för framspelningarna som Rasmus Elm gjorde till Patrik Ingelstens hattrick håller högsta internationella klass.

Bästa passningsspelet

Kalmar FF:s spetstränare Kjell Nyberg, den ende som har sagt nej tack till att träna A-landslaget, sa så här direkt efter matchen:

–?Vi har nog aldrig haft en bättre passningsspelare i den här föreningen.

Rasmus, 21-åringen och ”minstingen” i Sveriges bästa fotbollsfamilj med efternamnet Elm, ville dock inte haussa sin egen insats mot fullblodsproffsen i Gent.

–?Visst jag gjorde tre framspelningar och kastade inkastet till det första målet, men det finns matcher som jag gör noll poäng i och som ändå går ungefär lika bra. Jag har svårt att ranka min egen insats, säger Rasmus Elm.

Vill ha Milan

Nanne Bergstrand säger att du kommer bli en A-landslagsman och din bror David skriver i sin blogg att du borde varit uttagen i A-landslaget redan nu med tanke på din allsvenska säsong. Hur går dina tankar?

–?Det gäller att vara jämn för att nå dit. Och jag är ju redan en landslagsman i U21. Nästa år ska vi bli Europamästare i Sverige, säger Rasmus.

Kalmar-truppen hade olika åsikter om ”drömlottningen” till första rundan i Uefacupen. Nanne Bergstrand hymlar dock inte med sanningen.

Vill du ha ett topplag som drar mycket folk?

–?Nej, jag har inte ansvar för någon jädrans ekonomi. Jag har dragit in tillräckligt med pengar till den här klubben ändå genom att skola fram och vidareförsälja spelare. Nu handlar det om att ta oss till gruppspelet – ingenting annat.

Rasmus Elm tvekade länge, men kunde kanske tänka sig Milan.

–?Men då måste vi förhandla till oss så vi får byta våra tröjor efter matchen, säger han med glimten i ögat och den röda KFF-tröjan hårt slimmad på sig.

I Småland ger man inte bort något – inte till ett lag av Gents nivå i alla fall.