Bröllopsfeber och babyboom i Blågult:

FOTBOLL

”Det stärker spelarna”

Se upp Europa, nu anfaller gulligull-blått!

Till EM i sommar kan halva startelvan få stöd från ett nyfött barn eller en nybliven hustru.

– En ”loving wife or husband” stärker satsningen på idrotten, säger relationsexperten Eva Rusz.

Familjelyckan ler över svenska landslaget.

Johan strålar bredvid sin Amanda, Zlatan står stolt bredvid höggravida Helena och Anders Svensson fick sin älskade Emma i somras.

Men lyckligast kan Lars Lagerbäck vara.

Enligt Aftonbladets relationsexpert Eva Rusz gör varenda vigselring och barnvagn att landslaget blir starkare.

– Förut fanns negativa föreställningar om att man inte kan utöva sitt yrke när familjelivet kommer in. Men där har erfarenheterna visat att man är starkare i ett team, säger hon.

Så bästa sättet att ta EM-guld i sommar är att genast skicka iväg truppen på massbröllop?

– Det kan man säga. Och det gör inget om fruarna är gravida under EM, men börjar det kalvas mitt under turneringen blir det kris. Där verkar Zlatan ha tajmat bra.

Men Ibrahimovics barn kommer inte först. I januari ska Tobias Hysén bli pappa, sedan är det Rami Shaabans tur. Och avbrotten behövs.

Badbyxor = trygghet

Enligt Eva Rusz knäcks inte spelare av tuffa spelscheman så länge livet vid sidan av fungerar. Så att storstjärnorna syns i smoking eller badbyxor är ett trygghetstecken för alla svenska fans.

– Spelarna måste vila ibland för att minska den kumulativa stressen. Är det bara serie, serie, serie kan man bli utbränd. Därför är det perfekt att Zlatan unnar sig att koppla av med familjen på stranden, säger Rusz.

ARTIKELN HANDLAR OM