Grekiska storklubben stängs av från spel i Europa

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Alkis Konstantinidis / TT

FOTBOLL

Panathinaikos stängs av från spel i Europa de kommande tre säsongerna.

Klubben har inte uppnått de ekonomiska krav som krävs.

Det meddelade Uefa under tisdagen.

Den grekiska storklubben Panathinaikos har dragits med ekonomiska problem under en längre tid. Klubben har haft svårt att betala ut löner till spelare vilket bland annat fick svenskarna Oscar Hiljemark och Niklas Hult att lämna klubben.

– Det var mycket som hände utanför planen och runt klubben och i klubben. Det var inte så mycket man kunde påverka. Man försökte hålla fokus på det man ska göra. Men det var en ganska kort sejour, sa Oscar Hiljemark till Sportbladet efter han lämnat Panathinaikos.

Klubben hade fram till den 1 mars att betala av en böter på 100 000 euro. Men efter att de före detta grekiska mästarna misslyckats Panathinaikos har misslyckats med att betala en böter på 100 000 euro agerar nu Uefa.

Stängs av i tre år

På grund av den uteblivna inbetalningen stänger nu Uefa av klubben från spel i Europa under de kommande tre säsongerna. Dessutom bötfälls klubben med 200 000 euro.

Klubben ligger för närvarande på en sjunde plats i grekiska superligan. I klubben spelar fortfarande de två svenska spelarna Guillermo Molins och Mattias Johansson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN