Historisk match på konstgräs

FOTBOLL

2 000 kom för att se premiärderbyt på Eyravallens nya matta

Mattan är utrullad.

Spelet har börjat.

2 000 kom för att se premiärderbyt på Eyravallens nya konstgräs.

Matchen var historisk.

Men Örebros tränare Stefan Lundin pratar heller om sitt lags spel än om underlaget.

- Man måste vara seriös och nyanserad när man talar om konstgräset. Majoriteten av alla lag i Sverige tränar redan på konstgräs. Snart var det bara Örebro som var kvar. Nu har vi äntligen en plan. Men än så länge handlar det om träning. Vi pratar om februari och en träningsplan. Att vi om ett par månader ska spela tävlingsmatcher på samma underlag är en annan sak, säger ÖSK-tränaren.

Allsvenska Örebro tog inte överraskande tag i matchen från start. Superettalaget Forward hade inte helt lätt att följa med. Efter ett skott i ribban och ett missat friläge låg bollen redan efter elva minuters spel i Forwards mål.

- Samuel Mokéde slog in ett inlägg som styrdes i mål av en försvarare. Det betecknades tyvärr som självmål, och... okej då, säger Lundin.

Lasse bäst på plan

Forward kvitterade i mitten av halvleken men nyförvärvet Lars Larsen - bäst på plan i ÖSK-debuten - gav Örebro pausledning när han slog ett inlägg från Fredrik Nordback i mål bakom Claes Lundberg i Forwardmålet.

Så långt in i matchen trivdes ÖSK-fansen på Eyravallens betongläktare.

Andra halvlek vill de helst glömma.

- I första spelade vi fyndigt, roligt och bra. Efter paus blev vi för omständiga och spelade plottrigt, säger Lundin.

Inte blev det bättre av att Forward kvitterade en kvart in i slutrundan.

Av de spelare som inte kunde vara med mot Forward är Patrik Anttonen, som haft ont i höften, i full träning. Per Gawelin är på väg tillbaka efter sin knäoperation i oktober och även Mikael Steen är igång efter sina knä- och ryggproblem.

Däremot är Fredrik Jansson fortfarande ett frågetecken. Hur länge broskskadan i knäet håller honom borta från fotbollen är ännu oklart.

Martin Fransson