Klart: IFK Göteborg värvar norrman

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
FOTBOLL

Nu är det till slut officiellt.

IFK Göteborg värvar Mikael Ingebrigtsen, 21.

– En mycket spännande offensiv spelare, säger sportchef Mats Gren i ett pressmeddelande.

Det har inte varit någon väl bevarad hemlighet att IFK Göteborg varit intresserade av Tromsös Mikael Ingebrigtsen.

För bara några dagar sedan gick norrmannen själv ut, i tidningen iTromsö, och berättade att allt var klart för flytten och om förväntningarna.

– Jag ska helt klart ta plats i startelvan. Det är målet och det ska jag jobba otroligt hårt för. Jag flyttar inte till Göteborg för att sitta på bänken, sa Ingebrigtsen.

Men den officiella presentationen från IFK Göteborg dröjde till söndagen.

Nu är dock, till slut, allting klart.

Tre och ett halvt års kontrakt

Klubben meddelar på sin hemsida att han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2021. Mittfältaren har redan anslutit till ”Blåvitts” träningsläger i Spanien.

– Även om det återstod en del att lösa var vi givetvis övertygade om att så skulle ske och ville ha Mikael på plats så snabbt som möjligt, säger Mats Gren till IFK Göteborgs hemsida, och fortsätter:

– En mycket spännande offensiv spelare. Vänsterfotad, rörlig, snabb och målfarlig kantspelare som vi tror väldigt mycket på.

21-åringen gjorde åtta ligamål i den norska högstaligan den gångna säsongen. Enligt GP kostar affären mellan två och tre miljoner kronor.

– IFK Göteborg är väl vad Rosenborg är hemma i Norge. Jag har dock aldrig mött dem tidigare. Gothia Cup är än så länge mitt minne av den stad som väntar mig, säger Ingebrigtsen.

ARTIKELN HANDLAR OM