Europamästare klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Kopparbergs/Göteborg FC värvar den holländska Europamästaren Loes Geurts från franska PSG.

Målvakten återvänder därmed till klubben hon spelade för fram till 2016.

– Det känns oerhört bra att vara tillbaka i både klubben och i Sveriges vackraste stad, säger 32-åringen till klubbens hemsida.

Loes Geurts spelade i Kopparbergs/Göteborg FC i tre säsonger mellan 2014 och 2016. Efter flera månaders diskussioner mellanGeurts och Kopparbergs/Göteborg blev det på onsdagen klart att hon återvänder till den svenska västkusten.

– KGFC har en självklar plats i mitt hjärta, liksom staden Göteborg. Det känns oerhört bra att vara tillbaka i både klubben och i Sveriges vackraste stad, säger hon till Kopparbergs/Göteborgs hemsida.

Hård konkurrens

Geurts kommer närmast franska Paris Saint Germain.

– Dialogen med PSG har skett i positiv anda och det är fantastiskt bra för vårt lag att få tillbaka Loes Geurts. Hon är en toppmålvakt med bred internationell rutin och har dessutom viktiga ledaregenskaper och är en jättebra tjej på alla sett, säger Lasse Svensson, sportchef i Kopparbergs/Göteborg FC.

I truppen finns sedan tidigare den landslagsmeriterade målvakten Jennifer Falk och den 16-åriga jättetalangen Anna Larsson.

– Att hon (Geurts) nu väljer att återvända hit är så klart glädjande och skapar en spännande konkurrens i truppen, säger Lasse Svensson.

Gjort 117 landskamper

Han räknar med att Geurts är spelklar till lagets första match i Svenska cupen den 10 februari.

Den holländska målvakten har 117 landskamper på meritlistan. I somras var hon reservmålvakt när Holland vann EM på hemmaplan.

Landslagskarriären är dock ett avslutat kapitel. Hädanefter blir det fullt fokus på klubblaget, säger hon till Kopparbergs/Göteborgs hemsida.

Damallsvenska mästare på 2010-talet 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM