Elyounoussi om sin supermiss med Norge

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

DUBAI. Missen väckte starka reaktioner i Norge.

Tarik Elyounoussi, 29, ler när frågan kommer upp - men norrmannen har fått stå till svars många gånger.

– Det kan jag lova dig. De första veckorna var det full storm, säger Elyounoussi.

Det är nog få norska fans som har glömt missen mellan Norge och Tjeckien. Tarik Elyounoussi blev helt frispelad och hade anfallskollegan Alexander Söderlund med sig. Elyounoussi valde att gå på skott och målvakten räddade.

29-åringen fick ta emot massor med kritik efteråt.

”Det där är inte tillåtet”

”Egoistiskt! Det där är inte tillåtet! Där bryr du dig mer om dig själv än laget! Hemskt”, dundrade landslagsikonen John Arne Riise på Twitter.

Lars Lagerbäck var besviken efter 1-1-resultatet, men han uttryckte sig mildare.

– Normalt gör man mål när två spelare kommer fria med målvakten, men jag har inte snackat med Tarik och kunnat fråga hur han upplevde situationen, sa han.

1 av 4

För en vecka sedan blev Elyounoussi klar för AIK och 29-åringen har inte glömt missen mot Tjeckien. Men han har närmare till ett leende nu, även om han har fått höra det många gånger.

– Det kan jag lova dig. De första veckorna var det full storm. Då fick jag massa mejl och massa käft. Jag tacklade det bra, men det är för jag är äldre och erfarenhet. Om jag hade varit yngre så tror jag det hade varit mycket värre, säger Elyounoussi.

”Första och sista gången jag gör på det sättet”

– Men det var en väldigt speciell situation. Jag har pratat med Söderlund och det är det viktigaste. Det var väldigt speciellt, men det är glömt nu - även om det kommer upp igen ibland, haha. 

Inga problem i Norge med de norska fansen?

– Nej, det går fint. Som jag sa, det är nog första och sista gången jag gör på det sättet.

Foto: BJÖRN LINDAHL
De har vunnit SM-guld på 2010-talet 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM