Malmö avgjorde efter tveksamt offside-mål

FOTBOLL

Peter Ijeh matchhjälte mot HBK

MALMÖ

Med ett mål som kanske inte skulle godkänts - det kändes som en klar offside - vann Malmö FF med 2-1 (1-1) över Halmstad när omstarten av allsvenskan rullade vidare.

Oavgjort hade varit mer rättvist och man kan uttrycka det som Malmös tränare Tom Prahl:

- Matchen kunde slutat hur som helst.

Eller som Halmstads Jonas Thern sa när han kände efter:

- Oavgjort hade kanske varit mer rättvist. Det känns lite bittert.

Thern ställde ut en 4-5-1 formation på Malmö stadion och det skapade problem för MFF. Halmstad dominerade den första halvtimmen spelmässigt innan Malmö kom på vad som skulle göras. Då blev det bättre tryck mot HBK:s försvar.

Prahl: "Vi hade problem"

- Vi hade de sista tjugo minuterna före pausen och de första tjugo efter den. Jag är imponerad av att HBK kunde lösa sin 4-5-1-uppställning så bra. De var lite hetare. Vi hade problem, sade Tom Prahl.

Första målchansen var Halmstads. Ganska lätt gled Martin Ekström igenom Malmös försvar men hans skott smet utanför stolpen.

På en kontring efter en snabb spelvändning nickade Niklas Skoog förbi målet i ett bra läge. Malmös ledningsmål kom strax efter när Hans Mattisson kom rätt i steget på en retur och drog på ett härligt vristskott som susade in vid Håkan Svenssons högra stolpe.

Åtta minuter efter det jublet på läktarna buade MFF-anhängarna kraftigt när förre MFF-spelaren Mattias Thylander kom snabbt på högerkanten och slog in bollen framför målet längs marken. HBK:s anfallsspets Robert Andersson hoppade över bollen, som hamnade hos Martin Ekström som klippte in 1-1 - en tunnel på Malmömålvakten Lee Baxter.

Ijehs nionde mål

Malmö avslutade första halvlek med två missade målchanser, Peter Ijeh och Andreas Yngvesson.

Och började lika bra efter pausen, med tre missar innan Ijeh sköt in 2-1, segermålet som kanske borde underkänts för offside.

Matchen var helt fri från finesser och roliga situationer. Det var en hel del sparka- och spring.

Halmstad försökte och lyckades delvis att spela sig ur svåra situationer.

- Vi fick till en del oreda i Malmös försvar också genom att variera med långa och korta bollar. Vi hade ju också en del chanser men fortfarande har vi svårt att sätta dit bollen. Det får vi fortsätta jobba med, sade Jonas Thern.

För honom var det lite bittert med förlusten på den arena där han firat så mycket framgång i Malmö FF:s dress under 1980-talet.

För Tom Prahl var det lite speciellt att möta den klubb som han fört till två SM-guld 1997 och 2000.

- Före matchen kändes inget, men när jag hälsade på ledare och spelare så kändes det märkligt, sade Prahl.

Allsvenskan torsdag

Allsvenska skytteligan

Bo Harmby/TT

ARTIKELN HANDLAR OM