Tredje raka vinsten för Häcken

FOTBOLL

DUBAI. Tre raka vinster - tre raka nollor.

Häcken var försvarsstarkt och effektivt mot Astana.

– Precis som mot Sarpsborg får vi vara ärliga att säga att de har chanser. Totalt sett är det en bra försvarsinsats och det är väldigt många steg som räknas i dag, säger tränaren Andreas Alm.

BK Häcken fick en smakstart. Efter bara några minuter sköt Viktor Lundberg ett skott där Astanas målvakt Nenad Eric stod för ett mindre lyckat ingripande. 1–0 till BK Häcken.

Lundbergs tredje mål på tre matcher.

– Det är klart att han växer av det. Det lönar sig att skjuta, även om det inte är det hårdaste, så är det ju, säger tränaren Andreas Alm.

Berggren hoppade in och nätade

Den första halvan av första halvlek var mer underhållande än den andra. Astana hade en del boll, men Häcken stod emot bra. Laget låg bra i position.

– Vi kom in i det bättre och bättre. Sedan skapade de inte så mycket, förrän vi rävar där bak började bli trötta. Bra match mot ett bra motstånd, säger Rasmus Lindgren.

”Skönt att kunna växla”

I andra halvlek var det mängder med byten i båda lagen, plus att Häcken spelade trebackslinje.

– Det funkar okej, vi hade kunnat vila lite mer på våra wingbacks i Kari, Adam och Angelin. Men när vi vilar på dem får vi ett bollinnehav och då tappar Astana energi. Det blir okej. Vi har sagt att vi behöver kunna spela med tre mittbackar och två mittbackar under säsongen för att möta de olika sakerna som finns i allsvenskan numera. Det är lika homogent som tidigare, säger Häcken-tränaren Andreas Alm.

Astana, som vann ligan i Kazakstan, hade väldigt mycket boll. Trots flertalet bra målchanser var det Häcken som gjorde halvlekens enda mål.

Gustav Berggren tryckte in slutresultatet 2–0 från nära håll.

”Crespo” gjorde comeback

Alhassan ”Crespo” Kamara har haft knäproblem och genomgick en operation i höstas. Mot Astana gjorde han comeback.

1 av 3 | Foto: BJÖRN LINDAHL
Spelschema allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM