Officiellt: Zeidan klar för BP

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYR N

avEmil Carlsvärd

FOTBOLL

Brommapojkarna fortsätter förstärka inför deras återkomst till allsvenskan.

Under onsdagseftermiddagen presenterades Moustafa Zeidan som klubbens fjärde nyförvärv den här vintern.

— Det kändes rätt från första kontakten med klubben, säger 19-åringen i ett pressmeddelande.

Brommapojkarna vann superettan 2017 och spelar nästa säsong i allsvenskan. Inför deras återtåg till landets högsta serie har klubben värvat in tre nya spelare. Nummer fyra presenterades under onsdagen: Moustafa Zeidan, 19, som närmast kommer från Syrianska FC.

— Moustafa är en väldigt spännande central mittfältare som har de egenskaper vi letat efter, säger sportchefen Daniel Majstorovic till klubbens hemsida och fortsätter:

— En stor talang som valt att komma tillbaka till svensk fotboll efter en tid som ungdomsproffs. Han har ett väldigt spännande register där vi ser spetsegenskaper i hans teknik och passningsspel.

Den pojklandslagsmeriterade mittfältaren lämnade moderklubben Högaborgs BK redan som 15-åring för spel i Aston Villas akademi. Därefter flyttade han tillbaka till Sverige och Helsingborgs IF i mars 2016, men på grund av brist på speltid lämnade talangen HIF i somras. Ny klubbadress blev istället Syrianska, där han fick en stor och viktig roll på det centrala mittfältet under hösten. Efter ett halvår i föreningen, som nyligen trillade ur superettan, valde Zeidan att inte förlänga kontraktet och i stället skriva på för BP.

”Jag kommer till rätt miljö för mig”

— Alla vet vad BP är för klubb. Det är en klubb som spelar ett eget spel, jag kommer till rätt miljö för mig. Föreningen är som en stor familj, säger Zeidan i klubbens pressmeddelande.

Han fortsätter:

— Jag känner att jag kommer att kunna utvecklas som spelare för varje dag som går och vill hjälpa klubben. Jag vill vinna matcher, allting med klubben. Försöker alltid komma så högt upp som möjligt med klubben.

Moustafa Zeidan ansluter till BP när deras försäsong inleds den 8 januari. Kontraktet är skrivet över fyra säsonger.

ARTIKELN HANDLAR OM