”Det osar inte allsvenskan...”

FOTBOLL

Ängelholm tillbaka på allsvensk plats

Ängelholm reste sig ur formsvackan och slog Öster med 3-0.

Nu lever hoppet om allsvenskt spel på Ängelholms IP igen.

– Det här var ingen match som osade allsvenskan direkt, säger experten Anders Andersson i TV4 Sport.

Ängelholm var på väg mot en jättesensation och allsvenskt spel när fem omgångar återstod av Superettan. Sedan kom jättesvackan.

Två raka förluster

Efter 0-3 mot Jönköpings Södra och 0-6 mot Gif Sundsvall var den allsvenska platsen plötsligt borta och laget rejält pressat inför hemmamatchen mot Öster. Då vaknade skåningarna och spände musklerna.

Trots en något svajig insats vann Ängelholms komfortabelt med 3-0, mot ett Öster som inte alls imponerade. ÄFF klättrar därmed, med en match mer spelad, förbi Åtvidaberg och upp på samma poäng som Sundsvall på första plats i Superettan.

– Det var ingen match som osade allsvenskan direkt. Ängelholm har inte imponerat jättestort, analyserade experten Anders Andersson i TV4 Sport.

Bragdupphämtning av Degerfors

Trots det är Ängelholm nu i allra högsta grad med i kampen igen. Laget har kvar matcher mot bottenlagen Värnamo och Hammarby och kommer, vid full poäng där, som sämst att få kvala om en plats i högsta serien.

Ängelholms seger innebar att Degerfors var piskat att vinna borta mot Brommapojkarna för att ha en realistisk chans på kvalplatsen. Det misslyckades, trots stöd från landslagsstjärnan Ola Toivonen på Grimsta IP:s läktare.

Degerfors vände 0-3 till 3-3 sista kvarten men kvitteringen kom först i minut 94:a och det fanns ingen tid att även nå ett segermål.

ARTIKELN HANDLAR OM