Uppgifter: Oscar Wendt till Marseille

FOTBOLL

Champions League-laget intresserade av svensken

Äventyret i Champions League med FC Köpenhamn ser ut att ta slut mot Chelsea. Men vänsterbacken Oscar Wendts fina insatser har väckt uppmärksamhet i Europa. Enligt franska L'Équipe kan Marseille bli nästa klubb för svensken.

– Det är klart att jag skulle gilla Marseille. Om de kontaktar mig ska jag lyssna noggrant, säger han.

Oscar Wendt.

Franska tidningen L'Équipe avslöjade att den franska storklubben Marseille studerar Köpenhamns vänsterback Oscar Wendt. Enligt tidningen finns det ett intresse från den franska klubbens sida. I en intervju med tidningen ger huvudpersonen själv sin syn på saken.

– Jag har läst att Marseille är intresserat, men ingen har ännu kontaktat mig direkt. Det är klart att jag skulle gilla Marseille. Det är en fantastisk klubb. Om de kontaktar mig ska jag lyssna noggrant på vad de erbjuder mig. Just nu har jag fortfarande CL i huvudet och jag fattar inga beslut innan vi är utslagna ur turneringen.

Söker ny utmaning

Oscar Wendt lämnade IFK Göteborg för danska FC Köpenhamn säsongen 2006/07. Det har varit en lärorik tid för vänsterbacken, men han känner att tiden är mogen för en flytt.

– Jag vill spela i en bättre liga än den danska. Jag har varit här i fem år, fantastiska år, jag har spelat CL men nu vill jag ha en ny utmaning i en större klubb och en bättre liga. Ligue 1 är en av mina möjligheter.

Marseille spelade på onsdagen 0-0 mot gästande Manchester United i Champions Leauge-åttondelsfinal. Klubben ligger trea i franska ligan med tre poäng upp till toppen.