AIK Fotboll

Tetehs ersättare hjälte och skadad

avPatrik Brenning

”Jag tackar Gud för målet”

AIK ställdes mot Norrköping i första matchen sedan försäljningen av skyttekungen Teteh Bangura.

Då blev Tetehs ersättare Kwame Karikari matchhjälte i 1-0-segern, bäste spelare på planen, blåst på en straff och fick Bobbie Friberg da Cruz utvisad innan han lämnade planen skadad.

– De var allsvenskans yngsta anfallspar innan Teteh försvann. Nu är de ännu yngre, säger tränaren Andreas Alm i Canal Plus.

Teteh Bangura gjorde dundersuccé i AIK under våren och såldes den 8 augusti för 25 miljoner kronor till turkiska Bursaspor. Hans tilltänkta ersättare Kwame Karikari sade att han skulle ta chansen – och levererade direkt.

”Jag tackar Gud”

Efter 38 minuter av matchen mot Norrköping kom Mohamed Bangura fram på högerkanten. Han levererade sedan ett perfekt inlägg till sin nya anfallskollega som Karikari inte gärna kunde missa. 19-åringen kom perfekt i löpningen, blev sopren vid bortre stolpen och stångade in bollen i det öppna målet.

– Jag tackar Gud för målet. Jag är väldigt, väldigt glad, sade Karikari i halvtid i Canal Plus.

Anfallaren kom till AIK inför säsongen från ghananska Inter Allies men har bara fått starta två matcher i år i konkurrens med ”The Banguras”. Målet var också långtifrån det enda som hände kring 19-åringen.

Karikari hann även med att blåsas på en straff, få Bobbie Friberg da Cruz utvisad för Norrköping efter två varningar och samtidigt utses till matchens bäste spelare.

”Är överlycklig”

– Jag är inte bara nöjd. Jag är överlycklig över segern. Det är inget att hymla om, när du sålt en målskytt som Teteh betyder det mycket framöver att komma tillbaka och vinna, säger AIK:s tränare Andreas Alm.

– Han (Karikari) blir matchhjälte med målet han gör. Men jag tycker att Mohamed (Bangura) gör det strålande och får honom att växa bredvid. De var allsvenskans yngsta anfallspar innan Teteh försvann. Nu är de ännu yngre.

Trots segern grumlades glädjen över succéinsatsen när Karikari bars ut på bår i slutskedet efter Friberg da Cruz tackling. Enligt de första rapporterna ska det dock inte vara någon fara med talangen.

ARTIKELN HANDLAR OM