”Mou” tyst - då lämnade reportrarna i protest

FOTBOLL

”Han borde prata”

Foto: Vägrade uttala sig José Mourinho skickade fram sin andretränare för att svara på frågor. Själv satt han tyst hela presskonferensen.

MADRID. José Mourinho satte ett sista avtryck inför dagens Clásico och vägrade prata med media dagen före match.

– Det är för att allt han säger alltid förstoras upp, säger andretränaren Aitor Karanka som fick se spanska journalister lämna presskonferensen i protest.

Redan på förmiddagen meddelade Real Madrid att José Mourinho inte skulle närvara vid den obligatoriska presskonferensen dagen före match på träningsanläggningen Valdebebas, utan i stället skicka ut andretränaren Aitor Karanka för att svara på frågor.

De närvarande journalisterna, med Spaniens största sporttidning Marca i täten, beslutade sig då för att visa sitt missnöje.

Bojkottad

När Real Madrids andretränare dök upp, en timme efter utsatt tid, hade han José Mourinho med sig, men när Real Madrids pressrepresentant meddelade att förstetränaren inte tänkte svara på några frågor lämnade stora delar av de samlade journalisterna rummet.

– Det är elfte gången i år han skickar ut andretränaren. Inför en så här viktig match borde Mourinho prata, säger Sergio Fernández, journalist på Marca och en av initiativtagarna till ”strejken”.

Aitor Karanka fick i går, med den stumme portugisen vid sin sida, svara på frågor – om José Mourinho.

– Han vill ha lugn dagen före match. Allt han säger har en tendens att överdrivas, säger Karanka, dagen före den första av fyra matcher mot Barcelona på 18 dagar.

– Det här är inte första gången jag pratar med medierna, det har redan hänt tio gånger och det handlar inte om brist på respekt, säger Aranka, som inte gav några ledtrådar till hur Real Madrid väljer att ställa upp i dagens match mot Barcelona.

– Vi måste först se formen på våra spelare, säger Aitor Aranka.

Puyol tillbaka

Pep Guardiola lämnade på sin presskonferens beskedet att Carles Puyol är tillbaka i truppen efter tre månaders lång frånvaro på grund av en knäskada. Men trots att Barcelona har 16–2 i målskillnad på de fem matcher mot Madrid som man spelat under Guardiolas ledning tycker Barcelonatränaren inte att katalanerna är favoriter.

– Real Madrid skjuter mer, springer mer och är starkare än oss. De är favoriter, säger Guardiola.

Inför kvällens Clásico i la liga ligger Barcelona åtta poäng före Real Madrid i tabellen när sju omgångar återstår.

– Vi åker dit för att ta hem ligan, säger Guardiola.

ARTIKELN HANDLAR OM