Dembo om målet: Jag hade tagit den

FOTBOLL

...men MFF-hjälten köper inte Dembos uttalande: ”Krävs en superräddning”

1 av 6

En helvolley i trakterna av krysset avgjorde matchen på Stockholms Stadion.

– Jag hade tagit den, för jag har längre armar, säger Djurgårdens utvisade målvakt Dembo Touray.

– Då hade han fått jobba, säger MFF-hjälten Jimmy Durmaz.

Foto: Lämnar över ansvaret Pa Dembo Touray (mitten) ger plats till Tommi Vaiho som svarade för flera bra räddningar innan Malmö spräckte ersättarens nolla. Vad Dif-tränaren Carlos Banda tycker om förstemålvaktens ingripande är inte svårt att gissa.

Mötet mellan Djurgården–Malmö FF bestod av två avgörande händelser. Den första när Dembo Touray fick rött kort på tilläggstid i första halvlek efter en hands utanför straffområdet där han avvärjt ett MFF-friläge.

– Jag tog bollen med foten och sedan med huvudet, men fick inte iväg den. Jag backade bakåt för att försöka hinna hem, men när han (Hamad) sköt flög handen upp. Det är en ren reflex. Bra målvakter har bra reflexer och reagerar på instinkt, säger Dembo.

”Går inte i krysset”

Djurgården tvingades möblera om i laget och byta in Tommy Vaiho. Reservkeepern fredade målet väl men tvingades kapitulera i 90:e minuten när MFF-inhopparen Jimmy Durmaz sköt matchens enda mål. Ett skott Dembo Touray hade tagit – enligt honom själv.

– Jag hade tagit det, för jag har längre armar än Tommi.

Menar du det?

– Ja. Jag satt och kollade på skottet och vet precis hur det var. Det är ganska hårt, men bollen går inte i krysset, utan lite längre ner. Jag hade slängt mig och räddat den, det är jag absolut säker på, säger Dembo.

Jimmy Durmaz skrattar när han får höra vad som sagts.

– Han är lång och tar många sådana bollar, så det är möjligt. Men jag fick en klockren träff och han hade fått jobba, det hade krävts en superräddning eller något annat.

Berätta om skottet.

– Jag kom i en andravåg och såg att bollen var hög. Jag fick ta ett steg bakåt, försökte få den så lågt som möjligt så den inte skulle gå över eftersom det var en Adidas-boll.

Har du gjort ett sådant mål tidigare?

– Aldrig på helvolley.

Efter två raka matcher i startelvan valde Malmö-tränaren Roland Nilsson att placera Durmaz på bänken medan Gillermo Molins och Jiloan Hamad startade på kanterna.

– Vi har tre bra yttrar, det gäller att prestera för att få spela, säger Jimmy.

Hur skulle det kännas att hamna på bänken igen efter ditt drömmål?

– Det är klart jag skulle bli riktigt besviken. Jag är galen i fotboll och vill spela varje minut.

Firade med fansen

Du fick varning när du firade målet med fansen?

– Det var det värt.

Efteråt haltade Jimmy Durmaz svårt och kunde inte få på sig skon eftersom han hade en ispåse runt ankeln efter en smäll.

Kan du spela nästa match?

– Ja ja, det är inga problem, jag håller svullnaden nere med kyla, sedan kör vi bara, jag är en krigare, säger matchhjälten.

ARTIKELN HANDLAR OM