Vände på fem minuter

FOTBOLL

Chelsea vann lätt

Fem minuter.

Så länge låg Chelsea under mot West Bromwich.

Fem minuter.

Så lång tid behövde de för att avgöra matchen.

– En bekväm seger, säger managern Carlo Ancelotti.

Från ingenstans kom det, West Bromwichs ledningsmål efter en dryg kvart. På en snabb spelvändning tog nigerianen Peter Odemwingie som läckert chippade in 1–0.

Men West Bromwich fick bara behålla sin ledning i fem minuter. Då kunde nämligen Didier Drogba, efter riktigt svagt försvarsarbete, kvittera. Blott fem minuter senare tog Salomon Kalou hand om sin egen retur. Helt plötsligt var det då Chelsea som var i ledningen.

Lampard avgjorde

Och den ledningen släppte de aldrig. Istället gjorde de i slutet av den första halvleken 3–1 genom Frank Lampard, och segern var därmed så gott som säkrad.

3–1 var ett rättvist slutresultat. I den första halvleken var WBA riktigt darrigt, framför allt i försvaret. I den andra halvleken flyttade de fram positionerna och hade en hel del boll, men hotade aldrig på riktigt Chelseas ledning.

– Det var en bekväm seger. Jag tycker att vi spelade bra i den första halvlek. Vi hade bra kontroll på spelet. Vi spelade bra offensivt. Det var en bra insats och en viktig seger. Framför allt eftersom vi visade bra inställning. Vi är starka, säger Ancelotti till BBC.

Noterbart i Chelsea, som i och med segern bara är en poäng efter tvåan Arsenal, var att Fernando Torres fick inleda på bänken och inte hoppade in förrän i den 82:a minuten.

Offside

Efter bara en dryg minut satte han bollen bakom Scott Carson i West Bromwichs mål. Men det blev bortdömt för offside, vilket var ett riktigt domslut, med riktigt liten marginal.

För West Bromwich var det den första förlusten sedan Roy Hodgson tog över laget för drygt två månader sedan.

ARTIKELN HANDLAR OM