”Vi vet att vi behöver två poäng till”

FOTBOLL

Djurgården pressat med två omgångar kvar

Två matcher kvar – och Djurgården har fortfarande inte säkrat sitt allsvenska kontrakt.

Efter 0-1 mot Malmö FF skiljer det fyra poäng ner till kvalstrecket.

– Vi vet att vi behöver två poäng till, säger Djurgårdstränaren Magnus Pehrsson.

Inga bangers från supporterhåll den här gången, men väl några riktiga smällare från spelarna. Under den första halvleken av omspelsmatchen var Djurgården klart farligast, och Johan Dahlin fick storspela.

– Vi skapade mycket, och högg när vi fick chansen, säger Mattias Jonson till Canal Plus.

Ändå var det Malmö som tog ledningen precis före pausen. Wilton Figueiredo sköt en frispark som styrdes i mål av hoppande Djurgårdsspelare i muren. Pa Dembo Touray blev helt ställd.

– Synd, men det är sånt som händer, säger Jonson.

Malmö spelade sin andra match på ett och ett halvt dygn, men det var bortaspelarna som såg mer slitna ut i den andra halvleken. Mathias Ranégie, Ricardinho och Daniel Larsson hade alla fina chanser att utöka ledningen.

”Förlorar trots fler lägen”

– Jag skulle vilja se matchen igen, men jag har en känsla av att vi förlorar matchen. Eller ja, det gjorde vi ju. Men att vi förlorar matchen trots att vi skapar fler lägen, säger Magnus Pehrsson.

Han var nöjd med spelarnas insats.

– De gör det bra, sen är det ett oturligt mål. Som kom till efter tre tveksamma situationer. Först straffläge för Petter Gustafsson, sen en 50-50-duell på mitten med Mattias Jonson. De får ut bollen, och får sen en tveksam frispark som de gör mål på. Men det är sånt som händer. Vi spelar oss fram till många chanser som vi bör göra mål på.

”Vi behöver två poäng till”

Två matcher kvar för Djurgården. Först borta mot redan nedflyttningsklara Halmstad. Och sen avslutning hemma mot Gefle.

– Vi vet att vi behöver två poäng till, om inget exceptionellt inträffar. Tyvärr blev det noll poäng i dag, men nu börjar vi förbereda oss för Halmstad.

ARTIKELN HANDLAR OM