Här skrattar de åt sin lottning

FOTBOLL

Irland minst sagt nöjda när lagen drogs

De fyra toppseedade lagen drömde alla om Estland när playoff-lottningen till EM-drogs.

”Vinnaren” blev Irland som brast ut i ett nöjt skratt när lotten drogs.

En drömlottning även för Estland.

Åtta grupptvåor gör upp om de fyra sista sista platserna till EM-slutspelet nästa sommar. Irland var ett av fyra toppseedade lag men riskerade ändå att ställas mot tuffa motståndare som Turkiet och Bosnien- Herzegovina. Det slapp de.

Även Portugal hoppades

Istället drogs irländarna mot Estland, något de helt uppenbart var mycket nöjda med. Estland drogs som första lag i den andra matchen och förutom Irland satt då även Tjeckien och Portugal med förhoppningen att få se sitt namn som nästa dragna lag.

Det blev alltså Irland och när de visade sig att de skulle ställas mot Estland skrattade den irländska delegationen glatt i salongen. Något förbundskapten Giovanni Trapattoni inte uppskattade.

Spelas i november

– Vi ska inte underskatta vår motståndare, eller något lag, inklusive Estland. Att bara ta sig till playoff betyder att de måste ha kvalité och mental styrka, säger Trapattoni till AP.

Även Estland var dock med all sannolikhet nöjda då de slapp till exempel Portugal och Kroatien. Matcherna inleds den 11 eller 12 november med retur den 15 november.

ARTIKELN HANDLAR OM