Barcelona njuter av Zlatans olycka

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

”Ingen jävlas med Barcelona och Guardiola”

Barcelona-tidningarnas webbsidor slog på söndagskvällen upp ovanligt stora rubriker från Serie A – men inte från Rom-derbyt.

Det handlar istället om Milan och Zlatan Ibrahimovic som får hånfulla rubriker efter insatsen mot Bari.

”Ingen jävlas med Barcelona och Guardiola”, har El Mundo Deportivo som rubrik efter svenskens röda kort.

Redan efter Milans utgår ur Champions League fick Zlatan Ibrahimovic hånfulla passningar från både Spanien och Italien. Samtidigt som Inter-fansen sjöng sången ”alla utom du”, med hänvisning till deras titel i Champions League året efter att Zlatan lämnade, skrev Barcelonas tidningar om ”Ibrahimovics Europa-spöke”.

Efter fiaskot mot Bari hånskrattar spanjorerna igen.

”Gillar att reta”

Både El Mundo Deportivo och Sport skriver på söndagen om Serie A med artiklar enbart inriktade på den förre Barcelona-spelarens röda kort. Hårdast är El Mundo Deportivo som inte glömt Ibrahimovics bråk med tränaren Pep Guardiola innan han lämnade klubben för Milan.

”Ingen jävlas med Barcelona och Guardiola” skriver tidningen som rubrik och fortsätter med att ”den i Barcelona-lägret välkände karaktären, som vi också gillar att reta, har haft en extra tuff vecka. Svensken Zlatan Ibrahimovic, som inte kom överens med Guardiola, har sedan han lämnade klubben i somras blivit utslagen ur Champions League och nu utvisad för aggressioner i en match för sitt lag”.

Känga till Wenger

Samtidigt leder Barcelona som bekant ligan och är vidare i Champions League efter seger mot Arsene Wengers Arsenal, som också får sig en känga i texten. ”Som andra lag som ”vågat” ställa sig upp mot katalanerna så har han fått tillbaka igen genom ett sportsligt fiasko senare”, skriver tidningen med hänvisning till Arsenals värvning av Barças 16-åring Jon Miquel Toral Harper nyligen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN