”Det är Ibrahimovic som orsakar målet”

FOTBOLL

Italienska tidningar sågar Zlatan efter hemmafiaskot

MILANO. Låga betyg och hårda omdömen.

Det får Zlatan efter förlusten mot Tottenham.

– Jag vete fan alltså, sa en besviken Zlatan till Sportbladet i natt.

Foto: Nej, Champions League är inte Zlatan Ibrahimovics favoritturnering. Milan får svårt att gå vidare efter 0–1 i går.

Nedslagen men lugn och samlad. Det var Zlatan Ibrahimovic i natt när Sportbladet mötte honom efter förlusten hemma mot Tottenham. Milan-stjärnan erkände utan omsvep att Milan underpresterat, även han själv.

– Vi var för passiva i första halvlek. Vi vågade inte, vi kommer ingenstans. Men de får mål.

Zlatan suckar, närmast för sig själv, rättar till toppluvan, säger att det är svårt att veta exakt vad som gick fel.

– Jag vete fan ...

”Måste ställa krav”

I de italienska fotbolls-programmen på tv sent i går kväll fick Zlatan, liksom hela Milan, frän kritik.

– Man pratade än en gång om att Ibrahimovic inte lyckas i Europa-spelet. Nu kommer den kritiken igen, han blir ifrågasatt på nytt, säger Nando Sanvito, expertkommentator på Mediaset.

Han ger Zlatan betyget 5,5 av 10.

– Ibra är inte godkänd men det gäller inte bara honom. På den stora stjärnan måste man ändå samtidigt kunna ställa höga krav, säger Sanvito.

Samma låga betyg får Zlatan i dag av Gazzetta dello Sport och La Stampa: 5,5. Corriere dello Sport ger honom riktigt låga 4,5.

”Det var mycket tufft”

– Det är Ibra som orsakar målet som ger Tottenham segern när han tappar bollen. Dessutom skapar han väldigt lite, säger Corrieres Milan-expert Furio Fedele.

Det var i andra halvlek då Milan pressade som Tottenham gjorde mål – efter att Zlatan förlorat bollen när laget var i anfall.

– Det var mycket tufft. När vi attackerar som mest trodde man inte att de skulle göra mål, säger Zlatan.

Han var också besviken över sitt bortdömda konstmål på övertid.

– Sen gör jag mål. Jag kände bara att jag skulle göra mål. Någon säger att det är offside, någon säger att det är knuff. Jag vet inte vad han dömer för egentligen. Jag har inte hunnit se det på tv än.

”Ingen som ger upp”

Zlatan berömde också Tottenham – och målvakten Gomes.

– Han gör två bra räddningar och de gör det bra Tottenham.

Med det egna spelet, och lagets, var Zlatan mindre nöjd.

– Som i första halvlek var det inte alls bra, vi spelar inte, jag försöker gå ner och hämta boll, men jag får den inte där heller. Sen går jag upp. Det var inte lätt.

Hur svårt blir det nu att gå vidare?

– Det är svårt, det var svårt i dag, blir svårt där. Men det är ingen som ger upp, vi ska dit och förhoppningsvis spela mycket bättre från minut ett till sista minuten och göra det ännu bättre.

Zlatan betonade också att Milan lovat honom att inom de närmaste åren åter vara ett världslag som kan vinna hela Champions Leauge – men att man inte är där än.

– Vi har ett nytt projekt på gång i Milan, de har inte vunnit på många år. Det är något som är på g, men inte hundra procent än, vilket de lovat mig att det ska bli. I år är vi inte riktigt där än.

ARTIKELN HANDLAR OM