Peps backproblem fortsätter

FOTBOLL

Puyol fortfarande skadad

BARCELONA. Carles Puyols skadeproblem håller i sig.

Nu missar Barcelonas kapten onsdagens match mot Granada.

Pep Guardiola kallar i stället två u-lagsspelare till truppen.

Pep Guardiolas skadetrubbel i mittförsvaret håller i sig. Carles Puyol tränade ensam på måndagmorgonen och finns inte med i truppen som reser till Granada för tisdagens match.

Barcelonas mittbackskollega Gerard Piqué är på väg tillbaka från sin lårskada, och tränade med resten av laget i dag, men är startklar tidigast till helgens match hemma mot Mallorca, enligt Mundo Deportivo.

Barcelona har drabbats av muskelskador på sju spelare hittills under säsongen, betydligt mer än brukligt, men Pep Guardiola vill inte ta åt sig av kritiken.

– Jag är förvånad över att vi inte haft flera skador. De här spelarna har under fyra års tid spelat Champions League-finaler, VM- och EM-finaler och klubblags-VM, det är anledningen till skadorna, säger Guardiola.

I Puyols och Piqués ställe har Guardiola valt att kalla upp de två b-lagsspelarna Montoya och Isaac Cuenca. Cuenca gjorde ett inhopp i 0–0-matchen mot Sevilla på Camp Nou i lördags och blev den 18:e spelaren från b-laget att göra debut under Guardiolas dryga tre säsonger som tränare för laget.

”Ingen anledning till oro”

Barcelona hade ett guldläge att avgöra mot Sevilla när man fick straff i den tredje tilläggsminuten. Men Sevillas målvakt Javi Varas gick åt rätt håll på Leo Messi straff och räddade en poäng för Sevilla. Att straffräddningen skulle påverka Messi ställer Guardiola inte upp på.

– Han mår bra, det finns ingen anledning till oro, säger Guardiola på åresskonferensen dagen före match.

Barcelona ligger tvåa i la liga på 19 poäng, en efter överraskningslaget Levante och en poäng före Real Madrid.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga