England 51 – Övriga Europa 13

FOTBOLL

Urstarkt Liverpool gav fyrtal i engelska lag i åttondelarna

Foto: JAAAAAA Steven Gerrard (t.v) gav Liverpool ledningen på straffretur och när han här firar med Torres (t.h) efter dennes 2–0 mål var avancemanget i praktiken klart.

Liverpool gjorde en supermatch när det behövdes som bäst.

Och fullbordade ett fantastiskt engelskt Champions league-gruppspel.

Alla fyra lag vidare och 51–13 i målskillnad.

Foto: Lagkapten Steven Gerrard visade vägen genom att slå in sin egen straffretur till 1–0.

Liverpool spelade med kniven på strupen borta mot Marseille. En seger var i det närmaste ett måste för att gå vidare från gruppen.

Efter Fernando Torres drömmål i den 11 minuten, som innebar 2–0, var kniven borta.

– Vi hade en plan A och en Plan B ... och vi behövde bara använda plan A, säger

Liverpools tränare Rafael Benitez.

Kunde avgöra själva

Marseille hade allting i egna händer. Oavgjort räckte, i princip, för avancemang, hemmaplan ligaforemen har varit fin på sistone.

Men tränaren Eric Gerets kunde bara titta på när hans Marseille blev krossat av ett fantastiskt Liverpool:

– Så fort bollen gick upp till deras anfallare var det farligt.

Marseilles ibland mycket tafatta försvarsspel gjorde inte saken bättre. Siffrorna stannade till slut vid en pinsamma 0–4. När Gerets skulle kommentera lagets insats, nöjde han sig med:

– Ibland är det bättre att inte säga något alls än att säga något man ångrar. Jag väntar till imorgon (i dag) med att analysera matchen. det kommer att göra inte, men det är nödvändigt.

De engelska lagen har gjort ett grymt gruppspel i Champions league. Chelsea, Manchester United och Arsenal spelar i kväll, men är redan klara för åttondelsfinalen.

”Finns kvalitet”

Liverpool startade gruppspelet uselt med tre matcher utan seger. 8-0 hemma mot Besiktas var vändningen för klubben, som gått till två CL-finaler de tre senaste åren.

– Vi visste att vi behövde en stor insats. Vi vet att det finns kvalitet i truppen, det var som en cupfinal och nu hoppas vi att det finns mer att hämta, säger lagkaptenen Steven Gerrard, som inledde målfesten.

ARTIKELN HANDLAR OM