Zlatan Ibrahimovic

”Fick Premier League att se gammal ut”

Av: 

Pelle Strandman

FOTBOLL

Zlatan har haft en speciell relation till England under hela sin karriär.

I en intervju med BBC slår svensken fast att hans tid i Manchester United inte kan betraktas som något annat än en succé.

– Jag var 35 år men det var jag som fick Premier League att se gammal ut, säger 37-åringen till BBC.

Zlatan Ibrahimovic har hunnit bli 37 år gammal och kommer allt närmare ett slut på karriären.

Den stora frågan är om det blir en till vända i Europa innan Sveriges främsta spelare genom tiderna lägger skorna på hyllan.

Ryktena har främst placerat ”Ibra” i Milan men så sent som i går kom uppgifter om att även Lazio ska ha ett finger med i spelet och vara intresserade av att värva svensken.

”Då skulle allt vara värdelöst”

Några frågor om sin framtid fick Zlatan dock inte när han ställde upp i en längre intervju med BBC. Däremot talar han bland annat ut om den tillfredsställelse han fick efter att han motbevisat sina tvivlare i England under sin tid i Manchester United.

– När jag kom till England pratade jag med olika spelare som jag kände väl, litade på och som kunde ge mig en ärlig åsikt. Alla sa bara ”gör det inte” och att det inte vore bra för min karriär eftersom jag då skulle satsa hela min karriär på en säsong. Om jag inte skulle göra en bra säsong skulle folk säga att allt man har gjort innan skulle vara värdelöst eftersom jag ändå inte lyckades i England. Men det triggade mig och det var en utmaning jag ville ha, säger Ibrahimovic.

”Då hade det sett annorlunda ut”

Efter en säsong i Manchester United var Zlatans facit 17 ligamål, en ligacuptitel och en turneringsseger i Europa League.

– De trodde att jag var för gammal. Jag var 35 år och det var jag som fick Premier League att se gammal ut. Det tog mig tre månader att övertyga alla om vem jag var. Det var min utmaning och jag tackar aldrig nej till en utmaning.

– Premier League ska vara glad över att jag inte kom för tio år sedan, för då hade det sett annorlunda ut. Det är bara att kolla på alla mina siffror (under karriären) – de hade varit i Premier League. Jag kom till rätt klubb i United. Det var klubben och tröjan som det var menat att jag skulle skina i och det gjorde jag.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Experterna: ”Nu förstår vi vad United såg i honom”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

Manchester United

Los Angeles Galaxy

Premier League

Sportbladet Voice