Planstormaren blev hissad som en hjälte

avAndreas Käck, Erik Löfgren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

Det finns planinvasioner och så finns det planinvasioner.

Den lille sydafrikanske pojken som försökte ta sig fram till de brasilianska stjärnorna stoppades först av vakter – men släpptes fram av superstjärnan Neymar.

Sedan hissades han som en hjälte av ”Seleção”.

– Det finns inget bättre än att få en ung pojke att le, säger Neymar.

Brasilien hade inga problem med att slå Sydafrika på bortaplan.

Neymar gjorde hattrick i 5–0-segern, vilket innebär att 22-åringen nu gjort 30 landslagsmål i det brasilianska landslaget.

Han fortsatte att bjuda på trevligheter även efter matchen.

En liten pojke i sydafrikansk landslagströja löpte i full fart mot den brasilianska landslagstruppen efter matchen. Säkerhetsvakter stoppade ynglingen från att bli världens kanske minsta planstormare någonsin, men Neymar noterade hur vakterna stoppade den unge sydafrikanen, gick emellan och fick säkerhetsvakterna att släppa in den uppskattningsvis en meter långe ”ligisten”.

”Finns ingen bättre känsla”

Den lille pojken hissades sedan som en hjälte av den brasilianska landslagstruppen och Neymar passade på att ta en bild tillsammans med killen som lär kunna bli ganska kaxig på skolgården i morgon. Efteråt lade Barça-stjärnan ut en bild på Instagram med ett bildkollage på den unge pojken, tillsammans med texten: ”Det finns ingen bättre känsla än den när man får en ung pojke att le”.

”Han är en kändis nu”

Brasilianska tidningen Globo fick tag på pojkens pappa, Shola Dosumu, som var stolt över sin son.

– Grabben är en kändis nu. Jag hann aldrig uppfatta att han sprang in (på planen), sedan var jag tvungen att hämta honom. Det blev lite tumultartat, säger Dosumu.

Pojken är sju år gammal och pappa Shola har storslagna planer för honom.

– Jag hoppas att han en dag kommer att spela för Bafana Bafana.

Se klippet här! (OBS! Extern länk)

Publicerad: