Känner du igen en av världens bästa?

Publicerad 2013-12-24

Bomben på listan över de 100 bästa spelarna

Dario Conca.

När ansedda The Guardian presenterade sin lista över världens 100 bästa spelare höjde nog många på ögonbrynen åt nummer 78.

Dario Conca?

”Han har haft större påverkan på kinesisk fotboll än Didier Drogba, Nicolas Anelka och Yakubu sammantaget”, skriver The Guardian.

Brittiska The Guardian har bett 15 av sina fotbollsexperter och fotbollskorrespondenter att ranka sina 40 bästa spelare i världen. De har sedan delat ut poäng efter placering och sammanställt en lista på de 100 bästa.

Köptes för 85 miljoner

Mellan Manchester Citys Pablo Zabaleta och Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang dyker ett inte helt bekant ansikte upp. Dario Conca, Guangzhou Evergrande, tar plats som nummer 78.

Den 30-årige mittfältaren hade spenderat hela sin karriär i Sydamerika i klubbar som River Plate och Fluminense innan han 2011 köptes av kinesiska Guangzhou Evergrande för 85 miljoner kronor.

”Passningsfot att dö för”

Så här motiverar The Guardian sitt val:

”Samtidigt som du utnämner någon till den mest underskattade spelaren så tappar utnämningen sin betydelse men den argentinske spelaren har en växande lista av andra utmärkelser. Snabbt, talangfull och med en passningsfot att dö för är han svår att hantera för alla. 'Briljant på planen men en mardröm utanför', säger Guangzhou Evergrandes ägare som vet att de 8 miljoner pund han spenderade på Conca 2011 är hans livs bästa investering. Didier Drogba, Nicolas Anelka och Yakubu må vara mer välkända men Conca har haft större inverkan på kinesisk fotboll än de tre sammantaget. 2013 har han varit Asiens bäste spelare, speciellt sedan den här säsongens lagkamrater till sist insåg vad han kan göra och erbjöd honom de löpningar som ibland, men inte alltid, var värdiga passningen”.

Conca har nio U20-landskamper för Argentina men har aldrig fått representera landslaget. Nästa säsong återfinns han återigen i brasilianska Fluminense.