Grinig avslutning i PL-toppmötet

FOTBOLL

Lucas och Oscar rök ihop

1 av 2

Chelsea vann toppmötet.

Men det blev en grinig avslutning av matchen när brassarna Lucas Leiva och Oscar rök ihop.

– Att Lucas blir irriterad är inget snack om det. Det är ett solklart rött kort, säger Viasat-experten Magnus Pehrsson.

En målrik första halvlek – men en mållös andra.

Under en kvart i första halvlek vände Chelsea 0-1-underläge mot Liverpool och tog tre poäng på Stamford Bridge. Det betyder att José Mourinhos mannar är trea i ligan.

Det var dock grinigt på Stamford Bridge.

På stopptid rensade Lucas Leiva iväg bollen och precis efteråt kom Oscar in hårt i duellen. Liverpool-spelaren blev riktigt förbannad på Oscar, och de började bråka med varandra.

”Fantastiskt att se”

Flera spelare i vardera lag sprang fram till de båda brassarna och domaren Howard Webb såg ut att ha fullt upp. Men det blev inga varningar, båda fick spela klart matchen.

– Det var det brasilianska känslor. Kolla (David) Luiz är där, fantastiskt att se, tre brassar är inblandade i den där situationen, säger Viasat-experten Bosse Petersson.

Magnus Pehrsson, expert i Viasats studio, tycker att Oscar skulle ha blivit utvisad efter tacklingen.

– Märkligt. Att Lucas blir irriterad är inget snack om det. Det är ett solklart rött kort, det som Oscar gör. Det är båda fötterna, det är en satsning och det kan bli en riktigt jobbig skada på den där, säger han.

Tidigt mål för Liverpool

Liverpool fick en drömstart på Stamford Bridge. Efter en frispark hamnade bollen fri framför mål och Martin Skrtel petade in 1-0.

I den 17:e minuten bjöd Eden Hazard på ett vackert avslut. Efter fina kombinationer fick belgaren bollen utanför straffområdet och sköt in 1-1 i bortre krysset.

En dryg halvtimme in i matchen stötte Samuel Eto'o från nära håll in 2-1 till hemmalaget.

Chelsea är trea i ligan på 40 poäng, tre före fyran Everton. Liverpool är femma i Premier League.