Makalösa sviten bruten: ”Tråkigt”

Förlorade mot nykomling: ”Inget dåligt lag”

Deppigt i Sirius i samband med att långa sviten bröts.
Deppigt i Sirius i samband med att långa sviten bröts.

Sirius hade 33 raka tävlingsmatcher utan förlust.

I kväll bröts sviten – mot nykomlingen Husqvarna.

– Vi får glömma och gå vidare, säger Joakim Runnemo.

Uppsala-laget Sirius är visserligen också nykomling i årets superetta men det svart-blåa laget har imponerat enormt under våren. De har förlängt sin förlustfria svit från division 1 genom att slå Djurgården, Halmstad och IFK Göteborg i Svenska cupen och följde sedan upp genom att köra över Syrianska med 5-1 i superettan-premiären förrförra helgen.

”Kommer inte upp i nivå”

I kväll kom bakslaget: förlust, 1-2, mot nykomlingskollegan Husqvarna.

– Det känns inte så muntert just nu. Jag tycker inte alls att vi kommer upp i nivå, säger anfallaren Joakim Runnemo till Sportbladet.

Hur känns det att sviten är bruten?

– Det är väl inget man tänker på under matchens gång men så här i efterhand känns det självklart tråkigt. Men vi visste att den skulle ta slut förr eller senare och Husqvarna är verkligen inget dåligt lag. Vi får glömma och gå vidare, fortsätter Runnemo.

Vunnit två raka

Philip Bernholtz gjorde båda målen för Husqvarna – som inlett säsongen strålande. De har vunnit två raka och ligger just nu tvåa, efter Hammarby som har bättre målskillnad.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN