Kaos i Blackpool

Fansen visade stort missnöje – tränaren uppskickad på läktaren

Burnley blev i stort sett klart för Premier League på långfredagen.

Men den prestationen kom i skuggan av stökigheter på Bloomfield Road.

Blackpools fans kastade in saker på planen – och hemmaspelaren Stephen Dobbie blev påhoppad av sin egen tränare.

Burnley vann med 1-0 borta mot Blackpool och Michael Kightlys mål kan innebär avancemang till Premier League.

Laget ligger åtta poäng före tabelltrean Derby med nio poäng kvar att spela om den här säsongen. Sedan tidigare är Leicester klart för Premier League.

Men Championship-mötet på Bloomfield Road kommer att bli ihågkommet för något helt annat.

Tennisbollar och mandariner

Strax efter matchens enda mål, som kom i den 49:e minuten, började Blackpools supportrar att protestera mot klubbägaren Karl Oyston.

Hemmafansen kastade in tennisbollar och mandariner på gräset, vilket tvingade fram avbrott i matchen.

Bakgrunden till planattacken är att Blackpools supportrar är väldigt missnöjda med att ägaren inte har investerat tillräckligt mycket pengar i klubben. Laget ligger på 21:e plats och riskerar att åka ur Championship.

”Det påverkar inte mig”

Några minuter efter det första avbrottet sprang ett flertalet fans in på planen och skrek ut sitt missnöje mot klubbägaren Karl Oyston.

– Fansen har all rätt i världen att demonstrera om de inte är nöjda med klubbägaren. Men jag skulle gärna se att de gör det före eller efter matchen, säger Barry Ferguson, spelande manager i Blackpool, till Daily Mail.

– Det påverkar inte mig. Fansen har varit fantastiska mot mig och visat stort stöd.

Manager knuffade spelare

En annan uppseendeväckande situation under matchen var när Blackpools Stephen Dobbie skulle bytas in med 20 minuter kvar av matchen.

Klubbens assisterande manager, Robert "Bob" Malcolm, konfronterade Dobbie. Tv-bilder visar hur han knuffade sin egen spelare. Malcolm blev uppskickad på läktaren efter incidenten.

– Det finns inga problem. Det är stora spänningar i laget. Men jag har inga problem med det. De är två passionerade personer, säger Barry Ferguson.

Blackpool har skrapat ihop 42 poäng på 43 matcher, två fler än Millwall som ligger under nedflyttningsstrecket. Millwall och Barnsley, som har 39 poäng, har bara spelat 42 matcher.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN