”Cristianos frånvaro motiverade oss”

Ancelotti lycklig efter seger

Ronaldo och Ancelotti på Real Madrids träning.
Ronaldo och Ancelotti på Real Madrids träning.

Real Madrid vann utan sin största stjärna.

Efter 2-1 mot Barcelona i Copa del Rey-finalen pekar tränare Carlo Ancelotti på Cristiano Ronaldos frånvaro som någonting positivt.

– Det motiverade våra spelare, de jobbade ännu hårdare, säger han enligt goal.com.

De senaste säsongerna har handlat om duellen mellan Cristiano Ronaldo och Lionel Messi. Båda öser in mål, spelar i samma liga och har det lilla extra. I går satt en skadad Ronaldo på läktaren och hoppades nog innerligt att Messi inte vaknat på rätt sida i Copa del Rey-finalen. I så fall slog hans önskan in. Matchhjälte blev i stället walesaren Gareth Bale, som kom loss på vänsterkanten och stötte in 1-2-målet för sitt Real Madrid mot Barcelona. Efter matchen var Reals tränare Carlo Ancelotti en lycklig man.

– Vi förtjänade titeln. Vi pressade högt, drog nytta av våra kontringar och spelarna slet hårt, säger italienaren enligt goal.com.

"Jobbade ännu hårdare"

Och angående Bale? Och Ronaldo? Ancelotti hyllar den enes närvaro - men pekar också på den andres frånvaro som någonting positivt.

– Bale gjorde en riktigt bra match och det där var definitivt hans viktigaste mål i karriären. Cristianos frånvaro motiverade våra spelare, det fick dem att jobba ännu hårdare, säger han.

Ancelotti var noga med att poängtera hur hela laget stått för en stark insats.

– Alla gjorde bra ifrån sig. Man måste spela som ett lag för att slå Barcelona, och det gjorde vi.

"Gör ont"

Barcelona får nu ladda om och sikta på att ta hem La Liga, det vet ”Tata” Martino.

– Den här förlusten gör ont. Jag vill tacka alla våra supportrar som kom hit och jag ber dem om ursäkt för att vi inte kunde vinna matchen. Vi är i dålig form, men det här laget har en stor framtid. Jag tror inte att den här matchen eller veckan avgör min framtid i klubben, säger Barcelona-tränaren.

Den spanska serietrean har fem omgångar på sig att gå ikapp Atletico Madrid, som leder ligan med fyra poäng ner till ”Barca” och tre till Real.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.