”Det här har förändrat synen på oss själva”

FOTBOLL

Två maktdemonstrationer inom loppet av en vecka.

Nu kräver Roberto Martinez att Everton ska bli tagna på allvar.

– Det här har förändrat synen på oss själva, säger tränaren till BBC.

Både Chelsea och Manchester City tappade poäng på lördagen och gav Arsenal ett jätteläge att rycka i tabellen.

Problemet? Det var inte vilket lag som helst som gästade Emirates Stadium i går, utan ett Everton som inte förlorat en match sedan början av oktober månad.

Den sviten håller i sig – trots att Mesut Özil gav Arsenal ledningen i matchens 80:e minut.

Wenger: Kan bara gratulera

Barcelona-lånet Gerard Deulofeu klev nämligen fram och såg till att Everton fick med sig poäng hem till Liverpool när han satte 1-1 fyra minuter senare.

Arsène Wenger tyckte att Chelsea-lånet Romelu Lukaku var i offsideposition precis innan och att målet därför borde dömts bort. Men fransmannen vill heller underminera Evertons prestation.

– Jag kan bara gratulera Everton. Det här var en fantastisk match mellan två lag som spelar en rolig anfallsfotboll. Tre poäng hade varit bättre för oss och jag är lite nedstämd över att vi inte kan hålla i vår ledning, men jag tycker ändå att spelarna visar en bra attityd, säger han till BBC.

Nybliven pappa

Evertons dito Roberto Martinez ber knappast om ursäkt för poängen. Tvärtom tycker han att Everton stundtals spelade ut Arsenal.

– Första halvlek är så bra det bara kan bli från ett borta­lag på Emirates. Då kontrollerar vi matchen och får Arsenal att framstå som ett lag som inte kan hålla i bollen. Det var en fröjd att se, säger han.

Martinez kan nu se tillbaka på en perfekt vecka. I onsdags slog man Manchester United på Old Trafford och i går hämtades alltså poäng på Emirates.

– På ett sätt var det här en vändpunkt för oss i vad vi som lag ska aspirera på. Det här förändrar sättet vi ser på oss själva, säger spanjoren.

Som nyligen också blev pappa.

– Man kan säga att livet leker, säger han till BBC och ler.

Arsenal leder fortarande serien.

Everton ligger just nu femma.

ARTIKELN HANDLAR OM