Stjärnmålvakt nekades julfest

Publicerad 2013-12-12

Tim Wiese glömdes bort av Hoffenheim

Tim Wiese, här i Werder Bremen, dissades av sin arbetsgivare.

Det närmar sig jul och flera klubbar ställer då till med en traditionell fest.

Så är fallet även i Jiloan Hamads nya klubb, Hoffenheim.

En som dock inte blev bjuden var Tim Wiese.

– Jag är upprörd, säger målvakten.

Tim Wiese slog igenom ordentligt i Kaiserslautern 2002 och utvecklades till en så pass bra Bundesliga-målvakt att han fick chansen i det tyska landslaget. Men nu är allt inte lika roligt för 31-åringen längre. Han har inte spelat en minut i Hoffenheim under hösten och det har tydligen gjort så att klubbens medarbetare inte räknade med honom längre.

Wiese fick nämligen ingen inbjudan till den traditionella julfesten.

– Ingen anledning har getts. Jag är lite upprörd då alla anställda brukar få vara med på julfirandet, säger keepern till Bild.

Inte ensam

Tim Wiese är dock inte den enda som glömts bort. Edson Braafheid, Matthieu Delpierre, Tobias Weis och Matthias Jaissle, alla utanför a-truppen just nu, togs inte med på listan över klubbens U23-spelare och gick miste om informationen.

Festen går av stapeln i Mannheim nästa onsdag och förutom spelarna från de båda herrlagen ska även föreningens damer samt styrelsemedlemmar vara med.

Vill reparera misstaget

Hoffenheim, som svenske Jiloan Hamad kommer att representera efter årsskiftet, vill nu ge samtliga som tidigare blivit utan en inbjudan i efterhand för att göra situationen lite mindre pinsam, skriver tidningen.

Följ ämnen i artikeln