Kravet på fansen: Skriv på kontrakt – eller bli portad

HIF tar krafttag efter kaosscenerna i allsvenska premiären på Olympia.

Publiken måste signera ett dokument med elva ordningsregler – efterlevs de inte ska det bli omedelbara konsekvenser.

– Nu är det detta som gäller, inget annat, säger Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg till HD.

Supporterföreningarna Sundsbusarna och Bortom Sans har skickat ut ett antivåldsmanifest.

Nu agerar Helsingborgs IF och har satt samman ett eget dokument med med elva förhållningsregler (se punkterna nedan). Det är nolltolerans som gäller.

– De här punkterna är jätteviktiga för oss. En hel del av dem känns väldigt logiska – sunt förnuft – och det är precis vad de där. Men skillnaden är att det nu inte finns något mellanläge. Nu är det detta som gäller, inget annat, säger Paul Myllenberg.

”Då är man inte välkommen”

– Förutsättningen för att komma in arenan kommer vara att underteckna det här dokumentet. Det är inträdesbiljetten. Ska man in på vår arena gäller dessa regler och vi kommer att tillämpa dem fullt ut. Är man inte intresserad att underteckna är man inte välkommen till oss. Skulle man trots att man tecknar på det bryta reglerna – då är man inte heller välkommen.

Några av verktygen som HIF kan använda sig av mot störande element är så kallade arrangörsavstängningar och tillträdesförbud.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN