Segui: ”Polisen vill att vi går med”

Det blir en ny AIK-marsch genom Stockholm, och ledningen ska än en gång gå i täten.

Men bara om polisen går med på ett skarpt krav.

– Vi fick så mycket skit i fjol så vi vill att de är tydligare, ­säger vd:n Thomas Edselius.

I september i fjol tågade tusentals AIK-fans genom stadsdelen Söder i Stockholm. Några var maskerade, några kastade flaskor och knallskott mot polisen, flera greps för våldsamt motstånd ­eller våldsamt upplopp.

I täten gick klubben vd Thomas Edselius, ordförande­ ­Johan Segui och styrelseledamot Per Hägerö. De ansåg att deras närvaro lugnade stämningen.

Om två veckor spelas årets ­första Stockholmsderby. Efter dödsfallet i Helsingborg har AIK diskuterat om marschen ska ställas in, men enats om att fortsätta med de ursprungliga planerna.

”Jag är orolig”

Ett par timmar före avspark ­tågar fansen än en gång mellan Medborgarplatsen och Tele2 Arena. Än en gång planerar AIK-ledningen att gå i bräschen.

– Vi har pratat med Djurgården om vad vi kan göra för att göra det bra. Vi har inte bestämt något men har lite idéer, säger ­Edselius.

Hur orolig är du?

– Jag är orolig. Men vi pratar med våra organiserade supportrar för att det ska bli bra. Problemet är att vi inte når fram till ­alla. Det kanske finns dem som tror att det hör till att supa på en marsch, men egentligen är det inte alls vad som är meningen.

Polisen uppmanar att gå med

Vd:n poängterar att polisen var positiva till att AIK-ledarna deltog i marschen i fjol. Ska de gå också i år kräver de att polisen är tydligare utåt med sina åsikter. Annars avstår de.

– Polisen har uppmanat oss att gå med också i år för att visa att vi är där. Men vi fick så mycket skit i fjol så vi vill att de är tydligare. De får skriva på sin hem­sida att de stöttar oss. Vi vill ha ett tydligt besked att det är en bra idé, säger Thomas Edselius.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN