Klubben anmäler två spelare

FOTBOLL

Misstänks för att ha påverkat resultatet

Landskrona Bois har anmält två spelare i truppen.

Superettan-klubben misstänker att spelarna har påverkat resultat i lagets matcher under säsongen.

De två spelarna har stängts av under utredningens gång.

– Stämningen var mycket tryckt, säger lagkaptenen Linus Malmqvist till Landskrona Direkt.

Den 15 oktober bestämde Svenska Spel att inte erbjuda mer på spel Landskrona - dagar innan BoIS mötte Gais – under den resterande delen av säsongen.

– Av bakgrund till det vi har sett och att vi stängde spel på matchen mot Falkenberg valde vi att inte erbjuda spel på Landskrona mer den här säsongen. En ren försiktighetsåtgärd från vår sida, säger Johan Tisell, presschef på Svenska Spel till Sportbladet.

Landskronas klubbchef Mats Aronsson uppgav till Bois hemsida att det förekommit speciella spel under mötet med Falkenberg (0-4, 18 september) och Örebro (0-3, 7 oktober).

”Konstiga oddssvängningar”

Svenska Spel stängde livespel inför andra halvlek mellan Falkenberg-Landskrona.

– Vi såg konstiga oddssvängningar på de asiatiska spelmarknaderna. Trots att det stod 0–0 sjönk oddsen för att det skulle bli många mål i matchen trots att tiden gick. Det är tvärtom mot det normala. Ju längre tiden går i en match utan mål så ökar oddsen på många mål, säger Tisell.

Han tillägger:

– Vi såg dock inget avvikande spelmönster hos oss. Det kom in spel, men inte så att det var anmärkningsvärt på något vis. Min bedömning är att spelet gjorts någon annanstans.

Om Örebro-Landskrona:

– Vi gör bedömningar match för match, vi hade ögonen på matchen men såg inga tydliga svängningar i oddsen, säger Tisell.

Anmälda till SvFF

Nu har klubben tagit det hela ett steg längre.

Landskrona har beslutat att anmäla två spelare till Svenska Fotbollförbundet (SvFF) för att klubben misstänker att de har påverkat resultatet. Det bekräftas på BoIS hemsida.

Under utredningsarbetet kommer spelarna inte delta i några matcher med Landskrona.

– Vi fick beskedet i samband förmiddagens träning och det kändes väldigt tungt, både psykiskt och fysiskt. Stämningen var mycket tryckt. Detta går stick i stäv med allt som man spelar för. Att spela för laget är heligt. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Linus Malmqvist till Landskrona Direkt.

Han har ingen aning om vad som är grund till misstankarna.

– Det har varit en skitsäsong och vi har alla gjort våra misstag. När man är mitt uppe i allt så reagerar man inte på sådant. Men samtidigt så kan misstankarna inte vara tagna ur intet.

ARTIKELN HANDLAR OM