”Finns ingen vi inte har råd med”

FOTBOLL

Men City dementerar monsterbud

Manchester City kommenterar nu uppgifterna att de vill värva Barcelonas Andres Iniesta i januari.

A-lagstränaren David Platt säger till News of the World att Barça-stjärnan inte finns på deras lista över nyförvärv men tvekar inte om att de skulle ha råd.

– Det finns ingen spelare som den här klubben inte har råd med, säger Platt.

I början på december skrev tyska 4-4-2 att Manchester City förberedde ett bud på motsvarande 640 miljoner kronor för Andres Iniesta. Barcelona, som förra året gick i förlust med över 720 miljoner kronor, uppgavs lockade av budet som skulle vända de negativa ekonomiska siffrorna.

Dementerar bud

Citys a-lagstränare David Platt dementerar nu att engelsmännen skulle vara på väg att försöka köpa 26-åringen men säger samtidigt att de skulle ha råd.

– Det finns ingen spelare som den här klubben inte har råd med. Men jag tror inte att Iniesta finns på vår önskelista, säger Platt.

Platt kommenterade också ryktena om rejäla splittringar i Citys omklädningsrum. Den förre landslagsspelaren bekräftar vissa dispyter men tonar ner det hela.

Bekräftar bråk

– Det är ett omklädningsrum fullt med folk som vill vinna, och det spiller över till träningsplanen, säger Platt.

– Det är inget snack om att det hänt saker inom klubben. Men det är ingenting jag inte har sett förut. Tro mig, jag har sett mycket värre.

David Platt togs in som a-lagstränare av managern Roberto Mancin i somras.

ARTIKELN HANDLAR OM