Laddar för VM med fest och cigaretter

FOTBOLL

”Det spårade inte ur”

Man kan ladda för VM på olika sätt.

Se på film, spela tv-spel och lira kort brukar vara det vanliga.

För tråkigt, tycker den mexikanska landslagsstjärnan Cuauhtémoc Blanco – som nu har fångats på bild när han röker en sen festnatt.

Det är den mexikanska sporttidningen Record som publicerat de avslöjande bilderna på den 37-årige anfallaren, som gjort närmare 120 landskamper. Det mexikanska landslaget befinner sig på läger i Tyskland och förbereder sig som bäst för VM. Cuauhtémoc Blanco tyckte uppenbarligen att det blev lite väl långtråkigt. Så han drog igång en fest på sitt hotellrum, enligt tidningen.

Stod och rökte

Det spelades hög musik fram till klockan fyra på morgonen och Blanco stod i fönstret och rökte och drack alkoholhaltiga drycker. Försvarsspelaren Juárez var också med på festen, skriver Record. Träningen började klockan 10:00 morgon därpå.

– Det spårade inte ur, utan allt var kontrollerat. Vi hade gett spelarna tillåtelse att gå ut och äta middag. Javier (Aguirre, förbundskaptenen) kände till det, säger landslagschefen Néstor de la Torre till Record.

”Ni som vill skapa oväsen”

På frågan om det kan bli aktuellt med disciplinära åtgärder svarar de la Torre:

– Det får vi se, men det är något som vi sköter internt. Gruppen är stark och enad. De är ni (media) som vill skapa oväsen.

VM drar igång om mindre än två veckor, den 11 juni. Mexiko ställs i gruppspelet mot Sydafrika, Uruguay och Frankrike.

ARTIKELN HANDLAR OM