Bassombeng och Istrefi till Gais

FOTBOLL

Lovar fler nyförvärv

GÖTEBORG. Allsvenska Gais presenterade två nya spelare i dag: Eric Bassombeng, 27, och Gzim Istrefi, 18.

Och lovar mera.

– Vi ska värva smart och bli bättre än 2010, säger sportchefen Mats Persson.

Foto: Bassombeng.

Sportbladet kunde redan i går avslöja att den tidigare Örebrospelaren är klar för Gais där han återförenas med sin förre ÖSK-tränare Alexander Axén.

Bassombeng som haft tufft ett par säsonger i ÖSK, värvas som bosmanspelare och har skrivit på ett tvåårskontrakt.

I konkurrens med flera andra allsvenska klubbar har även Carlstadspelaren Gzim Istrefi, 19, skrivit på för Göteborgsklubben. Istrefi, som skrivit på för tre år, är också Bosman och där behöver Gais endast betala 100 000–200 000 kronor i utbildningsbidrag till tidigare klubbarna Carlstad och Stenungsund.

– Vi ser Bassombeng som en utpräglad högerspelare och Istrefi är vänsterfotad och passar bäst till vänster, säger Gais nytillträdde sportchef Mats Persson. Nu går jakten vidare på en anfallare som ska kunna göra målen längst fram också.

Fler förvärv kommer

– Jag har blivit väl mottagen i Gais när jag tränat med dem. Gais satsar på de unga spelarna. Dessutom är det nära hem till min familj i Stenungsund. Därför kändes Gais som bästa alternativet, säger Istrefi, som hade erbjudanden från flera andra allsvenska klubbar, bland annat Djurgården.

På presskonferensen i dag förklarade även Gaisledningen med Mats Persson och klubbens ordförande Christer Wallin att man, trots en begränsad ekonomi, kommer satsa och räknar med flera nyförvärv den närmaste tiden.

– Det kommer sannolikt bli en omsättning på fyra, fem spelare hos oss och de ska vi ersätta på ett smart sätt. Vi har inga miljoner att värva kontraktsbundna spelare för, men det gäller att köpa smart, säger Mats Persson.

Hedinsson på väg bort

Gais har haft flera spelare på provträning, bland annat norske anfallaren Jan Banan Tömmernes, Stabaek, och Frölundaduon Joakim Edström och Alexander Angelin.

– Vi ska prata vidare med flera av de spelarna, men det är inte säkert att vi kan knyta upp samtliga, säger Mats Persson.

Eyjolfur Hedinsson har hittills inte kommit överens om ett nytt kontrakt med Gais och tycks vara på väg bort. Sportchefen väntar även på svar från försvararen Björn Andersson och riskerar att tappa lånespelarna Joel Johansson och Aram Khalili.

– Spelarna som försvinner ska vi ersätta på något sätt. Vi räknar med samma lönebudget 2011, säger Mats Persson.

Inget nytt om Mårtensson

Det ryktas om intresse från många klubbar kring Gais störste stjärna, mittfältaren Johan Mårtensson.

– Vi har inte fått några konkreta förfrågningar, säger Persson.

På presskonferensen presenterade även Gais en ny huvudsponsor, golvleverantören Ehrenborg.

ARTIKELN HANDLAR OM

GAIS