Hegerfors: ”Jag har aldrig jobbat så hårt”

FOTBOLL

Ett ögonblick... Arne Hegerfors, 67, svensk kommentaror på den unika DVD-serien från FIFA World Cup – som du endast får tag i genom Sportbladet.

Foto: Arne Hegerfors.

Vilket är ditt favorit-VM?

– 1958 och 1994. VM 1958 såg jag ju som tonåring i Göteborg och det är väl klart det VM som har satt störst avtryck – med svenska spelare som fortfarande är stora namn och med en 17-årig Pelé som storspelade. Han var ju bara ett år äldre än jag.

Bästa VM-minnet?

– VM 1982 och den avgörande gruppspelsmatchen Brasilien-Italien. Brasilien hade ju ett stjärnlag, men var inte de bästa defensivt. Italien, som inlett mästerskapet uselt, vann den matchen och vann ju sen hela mästerskapet. Paolo Rossi, som kritiserats men sen blev VM:s skyttekung, gjorde tre mål.

Vad tror du om årets VM?

– Jag har tippat Argentina. De har ju stora förväntningar på sig med tanke på hur Messi har spelat under säsongen. Men även Portugal är ju favoriter, liksom Brasilien som vanligt.

Vad säger du om DVD-serien från FIFA World Cup?

– Det är en samling som jag definitivt kommer se till att ha i arkivet. Det var ett privilegium att få göra den och jag har aldrig jobbat så hårt med något. Jag fick ju arbeta om de engelska originaltexterna från noll till hundra.

Till sist, vad önskar du dig allra helst just nu?

– Att det går fortsatt bra för mina barn.

ARTIKELN HANDLAR OM