AIK Fotboll

Skrällelvorna

Av: 

Michael Wagner

Patrik Brenning

FOTBOLL

Eguren åkte hem och Svensson stod över

BORÅS/STOCKHOLM. Sebastian Eguren skulle göra sin sista match för AIK i kvällens möte med Elfsborg.

Men timmar innan avspark meddelade AIK att stjärnan åkt hem till Spanien där hans fru väntar parets andra barn.

Även Elfsborg blev utan en viktig kugge då Anders Svensson lämnade återbud på grund av famljeskäl innan matchen som Boråsarna ändå vann med 4-0.

Sebastian Eguren har inte varit den succévärvning AIK hoppats på. I dag var det tänkt att Uruguays VM-spelare skulle göra sin sista match för Solnalaget i bortamatchen mot Elfsborg.

Åkt hem till Spanien

Men mittfältaren kommer inte till spel. AIK meddelade kort på sin hemsida att Eguren åkt hem till Spanien där hans fru väntar parets andra barn.

AIK saknade dessutom Dulee Johnson och Martin Mutumba som inledde på bänken. Mutumba, Johnson och Martin Lorentzon har alla varit sjuka sedan matchen mot Trelleborg i helgen. Solnalaget spelade istället med Daniel Tjernström och Kevin Walker centralt och med Bojan Djordjic respektive Kenny Pavey på varsin kant.

Men det var inte bara bortalaget som kom stukade till matchen. Elfsborg ställde upp utan sin kanske viktigaste spelare. Anders Svensson, 33, spelade inte på grund av familjeskäl.

Oprövad talang i försvaret

Det blev istället Daniel Nordmark och Daniel Mobaeck som delade uppgiften som defensiva mittfältare i Elfsborg.

Boråslaget tvingades dessutom kasta in helt oprövade Anton Lans i mittförsvaret bredvid Anders Wikström på grund av skador på flera av de centrala försvararna.

Lans, född 1991, hade inte spelat en minut i allsvenskan och finns normalt sett inte ens med i Elfsborgs A-trupp utan tillhör Boråslaget U21-lag.

Lans är dock etablerad i -91-landslaget och gjorde en stabil insats när Elfsborg krossade AIK med 4-0.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

AIK Fotboll

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll

AIK

Allsvenskan i fotboll

IF Elfsborg

Anders Svensson (fotbollsspelare)