”Hade varit det största rånet”

FOTBOLL

Domaren i fokus efter derbyt

Det var återigen domarna som stod i fokus efter det mållösa derbyt mellan Gais och IFK Göteborg.

Ragnar Sigurdssons fick Mervan Celiks nick på armen i första halvlek men domaren Markus Strömbergsson valde, trots kraftiga protester, att inte blåsa straff för Gais.

Strömbergsson dömde sedan bort IFK:s segermål på tilläggstid för ruff på målvakten Dime Jankulovski.

– Jag hade inte orkat med en sån här grej till efter förra året. Det hade varit det största rånet man sett i så fall, säger Gais tränare Alexander Axén.

22 minuter hade gått av göteborgsderbyt när Gais slog ett inlägg. IFK Göteborgs målvakt Km Christensen kom snett ut och kunde inte boxa bort bollen.

Istället fick Gais Mervan Celik chansen. Mittfältaren nickade och försökte passera Ragnar Sigurdsson som stoppade bollen med armen.

”Jobbigt att ha brassar”

Trots en solklar hands missade Markus Strömbergsson hela situationen och friade. Islänningen erkände efter matchen själv att det borde varit straff.

– Den tar på handen, säger Ragnar Sigurdsson. Jag skulle skjuta bort bollen och sedan vet jag inte riktigt vad som händer, men bollen träffar handen. Det är inte så att jag söker upp den, men jag tycker absolut det är straff, säger han till gp.se.

På tillägggstid var det sedan IFK Göteborgs tur att protestera mot domaren. IFK satte då matchens sista chans efter att Dime Jankulovski tappat ett inlägg. Men Strömbergsson blåste av för ruff på målvakten.

– Jag hade inte orkat med en sån här grej till efter förra året. Det hade varit det största rånet man sett i så fall, säger Axén.

Oroande skador

Ragnar Sigurdsson är samtidigt starkt kritisk till Strömbergssons beslut.

– Jag har alltid tyckt att målvakter är för skyddade. Om inte målvakten är säker på att hålla bollen måste han boxa bort den. Hjalmar går in i duellen, målvakten tappar bollen och Pär Ericsson sparkar in den, säger Sigurdsson till GP.

Det var det närmaste de två lagen kom ett mål. Inget av göteborgslagen bjöd på någon större underhållning i det täta derbyt. Istället var oroande skador ett mer bestående intryck.

I IFK Göteborg tvingades Jakob Johansson linka av redan efter 34 minuter samtidigt som hemmalaget Gais fick skador på Arim Khalili och Reuben Ayarna.

ARTIKELN HANDLAR OM

GAIS