Utsattes för grova hot – mitt under matchen

avPatrik Brenning

FOTBOLL

”Man kastade in flaskor men ingen verkade bry sig”

Foto: BILDBYRÅN
Özcan Melkemichel.

Syrianska skriver i ett pressmeddelande att man anmäler Assyriska Fotbollförening till Svenska fotbollförbundet efter att lagets tränare och spelare utsattes för hot och fått föremål kastade mot sig i samband med gårdagens derby.

Syrianskas tränare Özcan Melkemichel ska ha utsatts för grova hot under matchen och fått flaskor, skruvar och ett paraply kastat mot sig.

Man kastade in flaskor och dunkade oavbrutet på vårt bås, men ingen av arrangörerna verkade bry sig – säger Özcan Melkemichel i ett pressmeddelande.

Syrianska protesterar mot lokalrivalens Assyriskas agerande i samband med gårdagens match och skriver i ett pressmeddelande att en anmälan kommer att skickas in till fotbollsförbundet under måndagen. Detta efter att tränaren och flera spelare attackerats under matchen.

Kastade flaskor mot tränaren

– Det är tråkigt att man inte kan bibehålla säkerheten matchen ut. Det är inte meningen att spelare och ledare ska känna sig otrygga på detta vis. Inte ens vid spelargången var man säker från läktarhåll, säger klubbens ordförande Andreas Temiz.

Assyriskas supportrar ska ha dunkat på Syrianskas bås, kastat föremål mot spelare och ledare samt grovt hotat huvudtränaren Özcan Melkemichel. Enligt Syrianska ska flaskor, kapsylöppnare, snusdosor, skruvar och delar av ett paraply ha kastats mot Melkemichel.

– Jag har aldrig varit med om så provocerande situationer. Visst har man stött på supportrar som svär och kastar in saker, men denna gång gick de på oss personligt. Det var provokativt från start och det är synd att man förstör fotbollen på detta vis. Man kastade in flaskor och dunkade oavbrutet på vårt bås, men ingen av arrangörerna verkade bry sig, säger Melkemichel.

Norling: Jag sprang dit

Melkemichel ska ha påpekat säkerhetsbristen hos fjärdedomaren vid flera tillfällen men inte fått något gehör. Assyriskas tränare Rikard Norling säger samtidigt att han inte uppfattade någpot under matchen.

– Jag hörde ingenting under matchen men däremot så var det irriterat efter slutsignalen. Jag sprang dit för att hjälpa Özkan och lugna ner situationen, säger Rikard Norling till Sportbladet.

Vad hände?

– Jag märkte bara att Özkan var lite irriterad och kände att jag ville gå dit och hjälpa till så gott jag kunde. Jag tog tag i Özlan och gick därifrån. Sedan lugnade det ner sig direkt.

Syrianska skriver också att de tog upp säkerhetsfrågan innan matchen sedan flera provocerande artiklar publicerats på supportersidor.

Kommer polisanmäla

– Normalt sett ska man bevaka bortalagets spelarbänk extra mycket en sån här match och detta var något vi lyfte upp i samband med derbygruppens samtliga möten inför arrangemanget. De tre närmsta raderna bakom bägge bås skulle stå tomma och ses över av värdar kom vi överens om. Jag räknade med att man skulle leva upp till den överenskommelsen, säger Ghayath Moro, säkerhetsansvarig för Syrianska FC.

Klubben kommer även att försöka identifiera och polisanmäla de personer som hotat tränaren Özcan Melkemichel.

ARTIKELN HANDLAR OM